DOLAR 32,5625 0.03%
EURO 34,8662 -0.06%
ALTIN 2.431,120,07
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2105878-3,20%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, “Fitre olarak veresiyeleri sildirelim”

Tercan, “Fitre olarak veresiyeleri sildirelim”

ABONE OL
23 Kasım 2021 21:53
Tercan, “Fitre olarak veresiyeleri sildirelim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Ramazan ayında fitre vermek isteyen vatandaşlara fakir fukaranın veresiye defterindeki borcu sildirme çağrısında bulundu.

Din İşleri Yüksek Kurulu bu yıl ki Ramazan ayının başlangıcından, 2022 yılının Ramazan ayı başlangıcına kadar olan süre içinde verilecek fitre miktarının 28 lira olduğunu açıklamıştı. MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’da bulunduğumuz pandemi sürecinde ekonomik koşulları sebebiyle esnafa borç yazdıran, borçlarından dolayı mahcubiyet içinde olan vatandaşlar için bir değişiklik yapılarak, veren elin alan eli görmeyeceği bir davranışla borçların veresiye defterinden sildirilerek fitre yerine geçmesi yönünde vatandaşlara seslendi.

“FİTRE HAKKINIZI FAKİR FUKARANIN ESNAFTAKİ VERESİYE DEFTERİNDEN BORÇ SİLDİRMEYİ ÖNERİYORUZ”

Mübarek Ramazan ayında fitre olarak fakirin fukaranın borçlarını sildirmenin büyük sevap olacağını, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan “benim şöyle bir düşüncem var. Aziz mübarek ayda fakir fukara insanımız çok. Mesela küçük bakkallarımızda, küçük esnafımızdan alışveriş edip, veresiye defterine borçlarını yazdıran bir sürü insanımız var. Hepsi bu salgın döneminde bir yaşam mücadelesi veriyor, ailesine bakıyor, ev geçindiriyor. Vatandaşlarımızdan bu mübarek ayda fitrelerini yine fakir fukaraya verdiklerini biliyoruz İslamiyet’in gereği. Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı olarak, fitrelerinizi bakkallara, küçük esnafa borcu olan, borçlarını deftere yazdıran bu güzel insanların borçlarını sildirirseniz emin olun daha çok büyük sevap kazanacağınızı canı gönülden inanıyorum. Çünkü Peygamber efendimiz diyor ki ‘Komşusu açken tok yatan benim ümmetim değildir’. İşte her gün, her hafta, her ay, her yıl komşun borçla aç yatıyor. Çünkü aldığı parası yok. Nereye gidecek? Küçük esnafa gidecek, bakkala gidecek. Almış olduğu erzakları da veresiye defterine yazdırıyor. Sizden isteğimiz fitrelerinizi değişik şekilde kullanacağınıza bu küçük bakkallarda, küçük esnafımızda borcu olan, deftere borcunu yazdıran bu insanların borçlarını gücünüz nispetinde sildirirseniz de çok büyük sevap kazanacaksınız. Fakir fukara olmak onların suçu olmadığı gibi onlara yardım etmek, onlara destek olmak, veren elin, alan eli görmemesi de burada önemli davranış olacağını düşünüyoruz. Hem de borç yazdırmak zorunda kalan insanımızın da esnafa karşı olan mahcubiyetini de borcuyla beraber silmiş oluruz. Bizim önerimiz bu şekilde. İnşallah önerimizi dikkate alırsanız çok memnun oluruz. Dediğimiz gibi bir tarafta aç yatan varken tok yatmak bize göre değildir. Birlik olma vaktidir. Birbirimizin elinden tutma, omuz omuza birbirimizi kollama vaktidir. Allah yardımlarınızı hayırlı etsin, mübarek etsin, Allah kabul etsin” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.