DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2059789-2,56%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan, idam yasasının çıkmasını istedi

Tercan, idam yasasının çıkmasını istedi

ABONE OL
16 Kasım 2022 11:33
Tercan, idam yasasının çıkmasını istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, İstanbul İstiklal Caddesinde yaşanan terör saldırısını kınayarak, “Türk milletinin canına, malına ve vatanına kast eden teröristler için, bir an önce meclisten idam yasasının çıkmasını talep ediyorum…” dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada, “İstanbul İstiklal Caddesinde yapılan o namussuzca saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum” dedi.

Türk milletinin canına, malına ve vatanına kast eden teröristler için, bir an önce meclisten idam yasasının çıkmasını talep ettiğini belirten Tercan, şunları söyledi;

“Bu işlerin arkasında olan devletlere ve şer odaklarına da Türk Devletinin gücünün gösterilmesinin elzem olduğunu düşünüyorum… Asmayalım da besleyelim mi? İstiklal Caddesi’nde bomba patlatan insanlık kasabı kadın PKK’dan, PYD’den emir alarak Türk Milletinin canını yaktı. İnşallah onların canı da çok yakında yanacak… Siz sarar sarmalarsınız onlar öldürür.. Hepsi bebek katili, hepsi cani, hepsi hain ve hepsinin arkasında aynı eller var. Türk Devleti güçlenmesin, Türk Milleti huzurlu olmasın diye yapıyorlar. Omuz omuza aşacağız. Biri “YPG terör örgütü değil, YPG bize saldırmaz” diyen… Biri “HDP Kürtlerin temsilcisi” diyen… Biri “Kürdistan denilmesinden rahatsız olmam” diyen… Biri “Suriye’de Kürtler devlet kursun” diyen… Biri “Anayasa’nın ilk dört maddesi değişsin” diyen… Biri de hepsinin şakşakçısı… Bu, açıkça Devlet ve Vatan düşmanlığı değil midir? Hainlik, alçaklık, kahpelik değil midir? Teröre destek vermek, PKK’ya arka çıkmak değil midir? Emperyalizme selam çakmak, onlarla iş tutup Türkiye’yi arkadan vurmak değil midir? Herkes elini vicdanına koysun, bir kez değil bin kez düşünsün! PKK’ya arka çıkan, emperyalizme casusluk yapan bu zihniyete Türk devleti teslim edilebilir mi? Bu vatan bunlara emanet edilebilir mi? Türk milletini kaderi bunların inisiyatifine bırakılabilir mi? Eyyy Türkün önüne mayın döşeyen devletler, eyyy taşeron örgütler, eyyy teröristler, eyyy yerel işbirlikçiler; Türk’ü yenemeyeceksiniz ve Türk’ün geri dönüşünü asla durduramayacaksınız.. Elbette döktüğünüz kanda sizi boğacağız… Bu saldırıda canını kaybeden 6 canımıza Allah’tan rahmet diliyorum.. Mekanları cennet olsun.. 81 yaralımızın da biran önce sağlıklarına kavuşmasını Yüce Rabb’im den niyaz ediyorum.. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.