DOLAR 32,5062 -0.11%
EURO 34,9501 0.32%
ALTIN 2.430,030,30
BIST 9.803,070,83%
BITCOIN 2075541-3,77%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tercan, “Mülteci sorunu muhakkak çözüm bulmalı”

Tercan, “Mülteci sorunu muhakkak çözüm bulmalı”

ABONE OL
20 Nisan 2022 10:59
Tercan, “Mülteci sorunu muhakkak çözüm bulmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, toplumda rahatsızlık veren mülteci meselesine devletin ortak aklı ve iradesiyle muhakkak çözüm bulması gerektiğini belirterek, Türk devletinin mülteciler meselesine kökten çözüm bulana kadar, toplumun huzurunu bozacak olaylara karışanların gözünün yaşına bakılmaması ve sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada, Suriye’den, Afganistan’dan ve Pakistan’dan gelen mültecilerin içinde toplumu rahatsız eden pervasızlıklar, ahlaksızlıklar, çeteleşme halleri vatandaşları rahatsız etmekte olduğunu belirtti.

Suriye’de barışın, huzurun hakim hale gelip milyonlarca Suriyelinin vatanına, yuvasına dönmesi en büyük temenni haline geldiğini belirten Tercan, “Ancak bu durum kısa vadede olacak bir şey gibi gözükmemektedir. Türk devletinin Suriye üzerindeki terörle mücadelesi kararlı bir şekilde sürmektedir. Bu mücadelenin iki yönlü kazancı olmaktadır. Hem Suriye-Türkiye arasında terör koridorları parçalanmakta hem de vatanına dönecek Suriyelilere yeniden alan açılmaktadır. Bugüne kadar ülkesine dönen Suriyeli sayısının 492 bin 983 olması da bu manada önemlidir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Nasıl Doğu ve Güneydoğu’ya huzur getirmişsek, Amerika’nın ve Avrupa’nın elinden Suriye’yi, Irak’ı da kurtaracağız, oralara da huzur getireceğiz” sözü de Türk devletinin bir başarısı olarak gerçekleşirse Türkiye mülteci meselesini böylelikle kökten çözmüş olacaktır” dedi.

Türk devletinin toplumda rahatsızlık veren mülteci meselesine devletin ortak aklı ve iradesiyle muhakkak çözüm bulması gerektiğini belirten Tercan, “Mahalle aralarında kılıçlarla, bıçaklarla, palalarla birbirine saldıran çeteleşme halleri Türkiye’nin birçok bölgesinde izlediğimiz manzaralardır. Sabahtan akşama kadar sosyal medyada yayınlanan Suriyeli, Afganlı ve Pakistanlı mültecilerin tacizlerine, tahriklerine dair videoların yayınlanması da toplumda “Huzurumuz bozulacak” kaygısını tetiklemektedir. Türk devleti mülteciler meselesine kökten çözüm bulana kadar, en azından bu tür olaylara karışanların gözünün yaşına bakmamalıdır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “2016’dan bugüne kadar 19 bin 336 Suriyelinin asayiş sorunları sebebiyle ülkeden çıkışı sağlandı” sözlerine dikkat çeken Tercan, “Vatandaşa en ufak bir şekilde yan bakanın, huzurunu bozanın akıbeti bu olmalıdır. Suriye’den, Afganistan’dan ve Pakistan’dan gelen mültecilerin disiplin ve denetleme mekanizması altında tutularak topluma zarar veren unsurlar olarak görülmesi engellenmeli ve onlar üzerinden yapılan kışkırtma eylemleriyle kaos, kriz ve iç çatışma arayışında olanlara malzeme verilmemelidir. Mülteci meselesinde samimi olarak kaygılarını, endişelerini dillendirenlerin yanında, elbette bu meseleyi kaos yaratma malzemesi olarak kullanmak isteyenler de olacaktır. Bu iki grubu birbirinden ayırmak için herkes çok dikkatli davranmalıdır. Türkiye’nin mülteci meselesini görmemek bu konuda samimi kaygısı olanları küstürmek, kaos peşinde olanları güçlendirmek anlamına gelecektir. Son aylarda artan olaylar, yaşanan aşırı hareketlilik özel bir dikkat gerektirmektedir. Türk devletinin, Türkiye’nin geleceği ve huzuru için bu konuda sağduyulu ve kökten çözüm olacak ortak aklı harekete geçireceğinden şüphem yok…” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.