DOLAR 32,5321 -0.03%
EURO 34,9758 0.34%
ALTIN 2.430,770,33
BIST 9.720,32-0,02%
BITCOIN 2067269-2,34%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan’a Attay’dan yanıt geldi

Tercan’a Attay’dan yanıt geldi

ABONE OL
24 Kasım 2020 11:14
Tercan’a Attay’dan yanıt geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, merhum MHP lideri Alparslan Türkeş’in isminin verildiği bulvarın açılışını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yapacak olmasına tepki göstermişti. Tercan’ın açıklamalarına cevap veren İYİ Parti Grup Başkanı ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Necamettin Attay, Tercan’ın kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu öne sürerek, önergeyi İYİ Parti Meclis üyelerinin verdiğini söyledi. Attay ayrıca, Meral Akşener’in “Millet İttifakının” bir Genel Başkanı olarak açılış yapmasının çok doğal olduğunu söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’ın belediye meclisi kararıyla merhum Alparslan Türkeş’in isminin verildiği bulvarın açılışını İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in yapmasını eleştirerek tepki göstermişti. Tercan’ın eleştirilerine İYİ Parti Grup Başkanı ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Necamettin Attay cevap verdi.

Belediye meclisine 05.11.2019 tarihinde İYİ Parti Grubu olarak kendisinin de aralarında bulunduğu, Mevlüde Baş, Ergün Dönmez, Duygu Şener olarak verdikleri yazılı önerge ile Alparslan Türkeş isminin uygun görülecek bulvar, cadde veya sokağa verilmesini talep ettiklerini belirten Attay, “Önergemiz okunurken saygımızdan dolayı dört Meclis üyesi ayakta dinledik. Yapılan oylama sonucu oy birliği ile mecliste kabul edildi” dedi.

Büyük Türk Milleti var olduğu günden beri tarihe mal olmuş devlet büyüklerini hep saygı ile andığını belirten Attay, “Ecdadımızın biz çocukları olarak onlara layık olma adına; rahmete kavuşmuş cennet mekan Başbuğ Alparslan Türkeş’in isminin Edirne’de bir bulvar, cadde, sokak veya parka verilmesini talep etmek bir mensubiyetin gereğidir. Mecliste CHP ve İYİ Parti çoğunluğu varken oy birliği ile kabul edilmesi elbette onur vericidir. Ak Parti ve MHP Meclis üyelerini desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

Bir Türk Milliyetçisi olarak her zaman Türk Milliyetçiliğini savunan Genel Başkan Meral Akşener’in “Millet İttifakının” bir Genel Başkanı olarak açılışı yapmasının çok doğal olduğunu belirten Attay, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” sözünü benimseyen her birey, her kurum, Türk milliyetçiliğinin savunucusudur. En son Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs Bey tarafından eski Başbakanımız Rahmetli Mesut Yılmaz için TBMM’ne verdiği önerge ortadadır. Partimiz, vatanımıza ve milletimize hizmet eden devlet büyüklerimizin isimlerini yaşatmak için tüm imkanlarını seferber etmeye devam edecektir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.