DOLAR 32,3875 0.2%
EURO 35,1110 -0.04%
ALTIN 2.325,530,28
BIST 9.147,980,75%
BITCOIN 2278307-1,02%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

Tercan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

ABONE OL
21 Mart 2023 10:59
Tercan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP eş başkanları ile TBMM’de yaptığı görüşmeye sert bir dille tepki göstererek, “PKK’nın siyasi kanadının ayağına gitti, eşiğine yüz sürüp cephane ve militan desteği istedi” dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı açıklamada, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te HDP eş başkanları ile yaptığı görüşmeyi eleştirdi.

Tercan, “Bugün siyasi tarihimizdeki pazarlıkların en çirkini, en kirlisi, en utanmazcası gerçekleşti. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; PKK’nın siyasi kanadının ayağına gitti, eşiğine yüz sürüp cephane ve militan desteği istedi. Kılıçdaroğlu tarafından PKK’nın mazbatalı temsilcilerine verilen demokratik özerklik sözleri tekrarlandı. Bununla da yetinilmedi, bölücü başına özgürlük ve kandil piyonlarına da bakanlık teklifinde bulunuldu. Milletimiz; iktidar uğruna ayı ile yatağa girmeyi, katiller ve hainler güruhuyla sofraya oturmayı, ülkenin güvenlik ve esenliğini terör örgütünün siyasi acentesine teslim etmeyi göze alan bir “sorumsuz” cumhurbaşkanı adayının girişimlerini ibretle takip ediyor. Kemal Bey’in kurduğu masa, Halil İbrahim sofrası filan değil; aç sırtlanlar, Ali Cengizler, Kırk Haramiler sofrası… Bu mezbele menülü sofraya tekmeyi, 14 Mayıs’ta milletimiz koyacak” dedi.

“Teröre ve teröriste karşı duramayan, destekleyeni de destekleyen, bunu da gizlemeyen açıkça söyleyen kim olursa olsun saygıda duymam. İnsan yerine de koymam. Bunu da kimse beklemesin bizden” diyen Tercan, “Mehmetçik Vatan için şehit olurken her evden bir oy vererek meclise soktukları terör yandaşlarına şimdi bakanlık vermek derdindeler. Açık net söylüyoruz her evden bir oy veren de bugün bakanlık verilmesine vesile olacak olanda bu terör yandaşlarından farksızdır. HDP’nin asıl isteği; TSK’nın Suriye ve Irak’tan tekrar Türkiye içine çekilmesi.. CHP, sınır ötesi tezkereye daha önce hayır demişti! Neden Tezkereye hayır dediler? Tezkereye hayır demekle güya askerimizi düşünüyoruz  profili sergilemek istediler ancak devletimiz sağolsun ki milli varlık ve güvenliğe aşırı duyarlılık gösterip gereğini yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar… Zillet İttifakın sekizinci ortağı: Anayasa Mahkemesi mi? HDP’nin bloke kararını kaldıran AYM neyin telaşındadır?” dedi.

Kadro bekleyen taşeron işçiler için de hükümete seslenen Tercan, “Buradan hükümetimize sesleniyoruz: Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100 Yılında; “Taşeron işçimize, Geçici işçimize, Uzman Çavuşlarımıza, Kamu Bankası Güvenliklerine, CHP’nin Belediyelerinde işlerinden çıkarılan mağdurlara… Her nerede kendini devletin kucaklamasını bekleyen çalışanımız varsa yüzlerinin gülmesi için, kadrolarının verilmesi, Belediyelerde işinden çıkarılan işçi mağdurlarının işlerine iade edilmesi bu kesimleri sevindirecektir, mutlu kılacaktır, vicdani yaralar kapanacaktır. Son söz: Zafer Cumhur İttifakının olacaktır. Çaresizlik yok, çünkü dua var. Endişe yok, çünkü tevekkül var. İmkansız yok, sabır var. Cumhur İttifakı’nın ve Ülkücü Camianın var olduğu yerde Türkiye Cumhuriyeti’ne kimse zarar veremez. Çünkü Allah var” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.