DOLAR 32,5116 -0.09%
EURO 34,9765 0.36%
ALTIN 2.434,460,47
BIST 9.794,110,74%
BITCOIN 2073297-4,23%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tercan’dan Türkeş tepkisi

Tercan’dan Türkeş tepkisi

ABONE OL
21 Kasım 2020 17:39
Tercan’dan Türkeş tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, belediye meclis kararı ile merhum MHP lideri Alparslan Türkeş’in isminin verildiğini caddenin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından açılacak olmasının üzücü ve düşündürücü olduğunu belirterek, Başkan Gürkan’ın kararını tekrar gözden geçirmesini aksi taktirde aynı gün ve saatte MHP Teşkilatları ile birlikte belediye önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 25 Kasım’da Edirne’ye gelerek belediye meclisi kararıyla MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in isminin verildiği caddenin açılışını yapacak olmasına MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan tepki gösterdi.

Edirne Belediye Meclis üyelerinin kararı ile Başbuğ Alparslan Türkeş’in isminin Fatih mahallesi caddesine verilmesi ve bu bulvarın İYİ Parti’nin genel başkanının açılış yapmasının çok üzücü ve düşündürücü olduğunu belirten Tercan, “Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’nın bu vahim olayı geri çekmezse şayet, aynı gün ve saatte MHP Teşkilatlarımız ile birlikte Belediyenin kapısının önünde basın açıklaması yapacağımızı buradan ifade ediyorum. Unutulmasın ki, MHP ve AK Partinin belediye meclis üyelerinin oyları ile meclisten geçmiştir” dedi.

Başkan Gürkan’ın vebal altında olduğunu ve bu konuyu malzeme yapılmasına müsaade etmemesi gerektiğini belirten Tercan, “Sayın Başkanım; MHP ve AK Parti belediye meclis üyelerine, MHP İl Teşkilatına sordunuz mu, düşüncelerini aldınız mı? Sayın Başkanım, MHP ve Ülkücü camiayı karşınıza almayın lütfen. Bu kararınızı tekrar gözden geçirin. Sayın Başkanım; Açılış şu şekilde olmalı. Olumlu oy veren Belediye meclis üyeleri, o meclis üyelerinin siyasi partileri, Başkanları ve sizin Başkanlığınızda açılışı gerçekleşmeli ve açılışı olmalı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.