DOLAR 32,5861 0.26%
EURO 34,7658 -0.05%
ALTIN 2.492,460,33
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20665563,77%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Terziler Odası’nda adaylar seçime hazır

Terziler Odası’nda adaylar seçime hazır

ABONE OL
14 Ocak 2022 11:36
Terziler Odası’nda adaylar seçime hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 29 Ocak’ta gerçekleşecek Genel Kurul için iki adayda seçime hazır olduklarını söyledi. Genel Kurul’da  oy kullanacak 480 üye için gelecekte en iyi çalışmalar, gençlerle projeler ve odaya bağlı esnaflarla fikir birliği oluşturularak teknoloji ile ticaretin buluşacağı esnaf ve sanatkarın kazanacağı bir seçim olacağı ifade edildi.

“ESNAFLARIMIZI ZİYARET EDEREK İSTEKLERİNİ VE ŞİKAYETLERİNİ ALIYORUZ”

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na aday olan 30 senedir ticaretle uğraşan Murat Çakal, oda yönetiminde 12 sene 3 dönemdir yönetim kurulu üyesi olduğunu belirterek, “Odamızı geliştirmek, gençleştirmek için aday olduk. Odamız ve Edirne’miz için hakkımızda hayırlısı olsun. Ben ve ekip arkadaşlarım teknolojiyi daha iyi kullanmak açısından aday olduk. Odamızı geliştirmek için bazı projeler üzerinde duruyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız faydalanması için elimizden geldiğince mesai harcayıp gereğini yapmaya çalışıyoruz. 500 civarı üyemiz var 460 üyemiz oy kullanacak üyelerimizi ziyaret edip, fikirlerini, düşüncelerini, isteklerini alıyoruz değerlendiriyoruz. Bizden istedikleri projeler için çalışmalar yapıyoruz. Kazandığımız takdirde esnaf ve sanatkarların tercihi bizden yana olursa en kısa sürede sözlerimizi yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Seçim sonucundan kazanan esnaf ve sanatkarlarımız olacak” dedi.

“TÜM ÜYELERİMİZİ DEMOKRASİ ŞÖLENİNE DAVET EDİYORUZ”

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası mevcut başkanı Hakan Fındıklı da “Edirne terziler odası 29 Ocak Cumartesi günü Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Salonunda olağan genel kurulunu yapacaktır. Siz tüm üyelerimizi oy kullanmaya davet ediyoruz. Kendilerine de zaman içerisinde gerek mesajla gerekse kendimiz ulaşarak söyledik. İnşallah katılımın yüksek olduğu demokrasinin kazandığı bir seçim olur. Seçimler demokrasi şölenidir. Bu şölene herkesi üyelerimizin tamamını davet ediyoruz. biz yönetimimizle birlikte tekrar bura adayız. Bu dördüncü dönem olacak adaylığımızın. Oy kullanacak 480 üyemiz var. Hayırlısı olsun. Terziler Odasının kuruluş amacı, Türkiye’de ki tüm odalarla birlikte kuruldu. Esnafın esnaf olduğunu belgelediği yarı özel bir kurum odamız. Yarı özel bir kurum., Üyelerimizin oylarıyla seçiliyoruz. Ama yönetirken yasaların bize verdiği yetkiyle yönetiyoruz. Bunun dışında herhangi bir şey yapmamız mümkün değil” dedi.

“E-TİCARET KONUSUNDA NE YAPABİLİRİZ ONUN PEŞİNDEYİZ”

Odaya bağlı meslekler için E-Ticaret konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Fındıklı “Bu dönem içerisinde 600 kişiye yakın istihdama yönelik arkadaşımızı eğittik ve onları fabrikalara yerleştirdik. Şu anda 400’ün üzerinde aktif çalışan arkadaşlarımız var. Bu Edirne Terziler odası için çok önemli. Aynı zamanda il içinde çok önemli. Bu arkadaşlarımız maaşlarını alıp burada harcıyor. Evlerine kendilerine katkı sağlıyorlar. Önümüzdeki dönemde bu projelerimiz tekrar devam edecek. Ama bu bitti. Bunun dışında ne yapabiliriz üstündeyiz. Bizim odalarımızda hali hazırda E-Ticaretle ilgilenen üyelerimiz var. Biz 2018 yılında bunu planlamıştık aslında. Adımız terziler odası olsa da süpürgeciler, hediyelik eşya satıcıları, konfeksiyoncular, ayakkabıcılar bizim üyelerimiz. Bunlarını içinde 80 kadar terzimiz var. Biz bunlar konusunda E-Ticaret, E-satış konusunda ne yapabiliriz peşindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde tekrar seçilir üyelerimizin takdiriyle göreve gelirsek, bu 38 kişiden başlayarak onlarla toplantılar düzenleyerek, onların ihtiyaçlarına yönelik ne yapmamızın nasıl yapmamızı onlara sorarak bir proje daha yapmak istiyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.