DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20778373,15%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tesbihte antibakteriyel dönem

Tesbihte antibakteriyel dönem

ABONE OL
19 Ekim 2020 09:42
Tesbihte antibakteriyel dönem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuka ağacının Hindistan cevizine benzeyen meyvesinden yapılan ve antibakteriyel özelliği ile eldeki mikropları öldürdüğü bilinen “Kuka Tesbih” koronavirüs salgını ile birlikte adeta yok satıyor.

Tesbih çekmeyi seven birçok kişi koronavirüse karşı önlem için Osmanlı döneminden bu yana hekimlerin hijyen açısından önerdiği kuka ağacının meyvesinden yapılma kuka tesbihlere yönelmiş durumda.

“ANTİBAKTERİYEL TESBİH”

Ali Paşa Çarşısı esnaflarından tesbih satıcısı Birkan Bedre; Kuka teşbihlerin  tropikal bir ağacın meyvesinin çekirdeği olduğunu belirterek, “Antibakteriyel özelliği olduğu yıllar öncesinden kanıtlanmıştır. Son dönemde de tesbih olarak yoğun bir şekilde üretiliyor ve vatandaşlarımız kullanıyor. Yurt dışından gelen turistler de bunun farkına vardılar. Onlarda artık kuka tesbihleri satın alıyor. Antibakteriyel özelliği sayesinde bu koronavirüs salgını döneminde daha fazla önem kazandı. Doğal yolla anti bakteriyel el temizliği herkesin ilgisini çekti. Vatandaşlar bu tespihleri birkaç tane birden alıyorlar” dedi.

Kuka tesbihlerin fiyatlarının 30 Türk lirasından başladığını belirten Bedre, “Çeşitleri çok fazla var. Gümüş işlemeliler, doğal taş işlemelileri bin Türk lirasına kadar fiyatları çıkıyor. Gerçek sadece çekirdeğinin özünün olduğu 30 Türk lirası ve 50 lira arasında değişiyor. Son dönemde salgın sebebiyle hijyenin ve el temizliğinin çok daha önem verildiği bu durumlarda el üzerindeki mikropların ölmesine neden olduğu için kuka tesbih tercih ediliyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.