DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1081 -0.01%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.106,280,29%
BITCOIN 2270636-0,66%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sokak sokak gezerek, Edirnelilerin bayramını kutladı

Sokak sokak gezerek, Edirnelilerin bayramını kutladı

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:44
Sokak sokak gezerek, Edirnelilerin bayramını kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’nin 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı COVİD-19 salgını nedeniyle sokaklarda kutlanamayınca; Edirne Saat:19.20 itibariyle Belediye Bandosu’nun şehrin caddelerinde gerçekleştirdiği marş ve şarkılardan oluşan konserine tanıklık etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eşi Esra Gürkan’da bando ile birlikte sokak sokak gezerek, Edirnelilerin bayramını kutladı. Edirneliler, günler öncesinden Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri ile süsledikleri balkonlara koştu, Bandonun seslendirdiği marşlara ve şarkılarına eşlik ederek, 100. Yıl coşkusunu yaşadı. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise tüm Edirne tek bir ses oldu. Milli bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı; bu kez balkonlardan yankılandı.

COVİD-19 salgını nedeniyle TBMM’nin 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sokaklarda kutlanamadı. Ancak Edirneliler, bu gururu yaşamak ve bu coşkuya evlerinden eşlik etmek için günler öncesinden hazırlıklara başladı. 23 Nisan’ın tüm coşkusu balkonlara yansıdı. Neredeyse tüm evlerin balkonları, pencereleri Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri ile donatıldı.  23 Nisan akşamı saatler 19.20’yi gösterdiğinde Edirne Belediye Bandosu iki katlı turizm otobüsüne binerek konser verdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eşi Esra Gürkan’da bando ile birlikte sokak sokak gezerek, Edirnelilerin bayramını kutladı. Edirneliler, balkonlarından Edirne Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marşlara ve şarkılara eşlik etti; Türk Bayraklarıyla 100. Yıl coşkusuna ortak oldu.

Bu arada Sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla turizm otobüsü Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne de gitti. Bando bu kez hastanenin önündeki yolda durarak sağlık çalışanları için çaldı. Başkan Gürkan ve Eşi Esra Gürkan, tüm  sağlık çalışanlarını alkışlayarak, teşekkür etti.

Saatler 21.00’i gösterdiğinde tüm yurtta olduğu gibi hem belediye hoparlöründen hem belediyenin sosyal medya hesaplarından İstiklal Marşı çalındı. Tüm Edirneliler, balkonlarına çıktı, tek bir ses oldu ve bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı’nı hep birlikte söyledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eşi Esra Gürkan da bu tarihi anlara Atatürk Anıtı’ndan eşlik etti, Belediye Bandosu ile birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Daha sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Gürkan, şöyle konuştu:

“Bugün Milli Egemenliğin ve 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı. Edirne Belediye Bandomuz; kentimizin bütün sokaklarını gezerek bir konser verdi. Ve Saatler 21.00’i gösterdiğinde hem belediye hoparlöründen hem sosyal medya hesaplarımızdan hem de Belediye Bandomuzdan canlı olarak Atatürk Anıtı’nın önünde Ulusal birliğimizin sembolü olan İstiklal Marşı’mızı söyledik. Ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Milli Egemenliğimizin 100. Yılını bir kez daha kutladık. Edirnelilerde şunu gördüm; yine aynı heyecan, yine aynı coşku, yine aynı övünç, gurur, onur hepsi vardı. Hepsi balkonlardaydı. Balkonlarından bandomuzu alkışladılar, Cumhuriyet’i alkışladılar. Cumhuriyet’in değerlerini alkışladılar.  Ne mutlu bize ki Cumhuriyet’in evlatlarıyız, Cumhuriyet’in sarsılmaz savunucularıyız. Ne Mutlu bize ki Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinden ve ışığından ayrılmadan giden neferleriyiz. Ne Mutlu Türküm diyene! Başta bu büyük bayramı ve Türkiye Cumhuriyet’ini bize armağan eden Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun. Onların kanları ve canlarıyla ödedikleri bedel sayesinden bugün bayramlarımızı özgürce kutluyoruz. Ülkemiz, milletimiz ve dünya zor günlerden geçiyor. Kuşkusuz tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yine birlik, beraberlikle, dayanışmayla, el ele vererek, gönül gönüle vererek, bu zor günleri de atlatacağız. Bundan hiç şüphemiz yok. Bütün milletimize yarın başlayacak olan Ramazan Ayı’nın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın hijyen tedbirlerine azami bir şekilde uyarak, gerekli tedbirleri alacağına ve sosyal mesafelerini koruyacaklarına inanıyorum”

Haber Merkezi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.