DOLAR 32,6018 0.38%
EURO 34,8026 0.17%
ALTIN 2.499,710,63
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 21099905,95%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tesis ÇED’siz çıktı!

Tesis ÇED’siz çıktı!

ABONE OL
8 Nisan 2022 10:58
Tesis ÇED’siz çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de asfalt şantiyesinden sızan zift temizleniyor. Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, “Söz konusu olan tesisin Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) olmaksızın faaliyete başladığı tespit edilmiştir. İdari süreçler başlatılmıştır” dedi.

Edirne’de asfalt şantiyesinde bulunan havuzdaki sızıntı nedeniyle ekili alanlara yayılan ziftin temizlik çalışmalarına başlandı.

Şantiyede görevli işçiler, sabah saatlerinde ziftin yayıldığı tarım arazilerinde çalışma yaptı.

Arazide donan ve sertleşen zift, iş makineleri yardımıyla zeminden kaldırılarak kamyonlara yüklendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri de bölgedeki temizlik çalışmalarını takip etti.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“İDARİ SÜREÇLER BAŞLATILMIŞTIR”

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakan Murat Kurum’un talimatı ve Vali Ekrem Canalp’in koordinasyonunda olayın gerçekleşmesinin ardından bölgeye intikal edildiğini söyledi.

Yayılan ziftin akışının durduğunu ve kurumuş durumda olduğunu ifade eden Öztürk, malzemenin kaldırılmaya başladığını belirtti.

Tesisle ilgili idari sürecin başlatıldığının altını çizen Öztürk, “Söz konusu olan tesisin çevre etki değerlendirmesi olmaksızın faaliyete başladığı tespit edilmiştir. İdari süreçler başlatılmıştır. ” dedi.

Öztürk en kısa zamanda ziftin yayıldığı arazinin temizleneceğini kaydetti.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Dairesi Başkanı Menderes İşçen ile ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Denetimi Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün de temizlik çalışmalarını yerinde inceliyor.

Hasanağa köyü yakınlarındaki bir şantiyede, önceki gün, asfalt yapımında kullanılan ziftin depolandığı havuzun duvarının yıkılması sonucu çevredeki tarım arazilerinin bir bölümü ziftle kaplanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.