DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,780,70
BIST 9.725,420,03%
BITCOIN 2059815-4,15%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TGF’den sabıkalı sendikacıya Basın Tanıtım Kartı!

TGF’den sabıkalı sendikacıya Basın Tanıtım Kartı!

ABONE OL
1 Ekim 2020 16:24
TGF’den sabıkalı sendikacıya Basın Tanıtım Kartı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

formathaber.com haber sitesinin haberine göre, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun  eski siyasetçi ve sabıkalı sendikacı M.A.Ö.’yü önce delege yaptığı ardından da basın tanıtım kartı verdiği belirtildi. Haberde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bu duruma nasıl bir işlem yapacağnın merak konusu olduğu ifade edildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı: “Basın ilke, değer ve ahlaki değerleri her geçen gün yara almaya devam ederken ve işsiz gazeteciler adeta çaresiz bir şekilde yaşam şartlarıyla mücadele ederken basın mensuplarının hak ve menfaatlerini koruma adına kurulan Türkiye Gazeteciler Federasyonu sabıkalı sendikacı M.A.Ö.’ı önce delege yaptı ardından da basın tanıtım kartı vererek bir sansasyona imza attı. DHA başta olmak üzere ulusal ve yerel yayın organlarında haberi yapılan ve hakkında evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma gibi suçlardan sabıkası bulunan Türk Metal Sendikası Manisa eski Şube Başkanı M.A.Ö.’ye verilen basın tanıtım kartı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın nasıl bir işlem yapacağı ise tamamen merak konusu. M.A.Ö.’ye işlediği suçlardan dolayı 2011 yılında Manisa Ağır Ceza Mahkemesi’nce 5 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmış ardından yapılan itirazlar sonucu cezası 2014 yılında 2 yıl 1 ay olarak kesinleşmişti.”

Haberde, konuyla ilgili Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in görüşlerine de yer verildi. Mehmet Ali Dim, yaşananların öncelikle basın ilke, etik ve ahlaki değerlerini zedelediğini kaydederek, “Bu tür hoş olmayan durumlardan dolayı en büyük zararı yine basınımız görmektedir. Bu tür konularda biz Gazetecilerin ve yetkili kurum ve kuruluşlarının gerekli hassasiyeti göstermesi ve gereğini yerine getirmesi en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.