DOLAR 32,4120 0.28%
EURO 35,1424 -0.07%
ALTIN 2.326,880,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22977962,36%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

THK’ya deri bağışı arttı

THK’ya deri bağışı arttı

ABONE OL
27 Temmuz 2021 10:37
THK’ya deri bağışı arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Hava Kurumu (THK) Edirne Şube Başkanı Av. Coşkun Molla, kurum olarak bu yıl ki toplanan kurban derisinin geçen yıllara göre daha fazla olduğunu belirterek, sıcak hava sebebiyle derilerin bozulmaması için vatandaşların da tedbir aldığı için zayiatın az olduğunu söyledi.

THK Edirne Şube Başkanı Av. Coşkun Molla, Kurban Bayramı’nda merkezde 2 bin 874 koyun derisi, 171 sığır, 5’te keçi derisi toplandığını belirterek, yardımcı olan kurumlara ve vatandaşlara teşekkür etti.

 “BU YIL DERİLERDEN ÇOK AZ ZAYİAT”

Kurumların ve personellerin destekleri ile başarılı faaliyet yaptıklarını, derilerde de sıcak havaya rağmen az zayiat olduğunu kaydeden THK Edirne Şube Başkanı Molla, “Türk Hava Kurumu Edirne Şubesi olarak bayramda görevimizi iyi geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Kurban derisi toplama faaliyetimiz geçen yıla göre de daha başarılı ve daha fazla toplama imkanımız oldu. Aynı zamanda önemli olan konu sıcak havalara rağmen zayiatın çok az söz konusu oldu. Bu faaliyet kapsamında bize yardımcı olan Edirne Belediyesi’ne, Edirne Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığı’na, personeline teşekkür ediyorum. Tüm merkez ve ilçelerde toplama merkezi olarak faaliyet gösterdik. Bu konuda ilçelerde toplanan derilerde Edirne’ye gönderildi. Belediyenin destekleri olmasa bu faaliyetler zor olurdu” dedi.

“DERİLERİ MUHAFAZA EDERKEN VATANDAŞLARIMIZIN BİLİNÇLENDİĞİNİ GÖRDÜK”

Kurban derisi bağışlarında sıcaklardan dolayı vatandaşların önceki yıllara göre daha bilinçlendiğini gördüklerini dile getiren Molla, “Kurban derisi toplama faaliyeti çok olağanüstü koşullarda yapıldı. Yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle zorluk yaşandı. Ama bu konuda halkımızın da geçmiş yıllara göre bilinçlendiğini, kurban derilerini sıcak havalarda korumaya yönelik tedbirler aldıklarını gördük. İnsanlarımız kurban derisi bağışlarını yaparken gerekli özeni gösteriyorlar. Duyarlılık artmış ve bu şekilde ekonomimize ve çocuklarımıza yönelik yatırımlara sahip çıktıklarını görüyoruz. Hava kurumunun bu faaliyetine destek verildiği görülüyor. Bizde görevimizi en iyi şekilde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban derisi bağışı yapan insanlarımıza da teşekkür ediyorum, iyi bir bayram geçirdiklerini de umuyorum” dedi.

“GEÇEN SENEYE GÖRE DAHA FAZLA DERİ TOPLANDI”

Türk Hava Kurumu’nun dayanışma ve birlik kurumu olduğunu aktaran Coşkun Molla “Edirne Merkezi olarak sayı vereceğim. 2 bin 875 koyun derisi toplanmış oldu. Geçen seneye göre 500 üzerinde bir artış söz konusu iyi bir rakam. Sığır derisi bu sene 171 adet toplandı, geçen sene 130’du. Bu da önemli artış. Geçen sen keçi derisi 5’ti bu senede 5. Maalesef bu senede sıcaklık nedeniyle müteahhitlerin bu sene istekleri oldu, kayıplar sebebiyle iskonto istiyorlar. Geçen sen bu iskonto yüzde 10’du bu sene yüzde 9’a düştü. Fazla zayiat olmamasına rağmen bu iskontonun daha da düşürülmesi gerekiyor. Seneye herhalde müteahhitlerde iyi bir organizasyon yaptığımızı zaiyatın en düşük seviyede tutabildiğimizi görünce iskontoları da daha düşüreceklerdir. Bu bir dayanışmanın ürünüdür. Nasıl ki vatandaşlarımız bu derilerini yardımlaşma, dayanışma anlayışı içerisinde yapıyorlarsa, Edirne’de de toplama konusunda Türk Hava Kurumu ile dayanışma içinde olan belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız bulunuyor. Bu da dayanışmanın çok güzel bir örneği. Bu kurumun Atatürk tarafından kuruluş amacı zaten insanların, halkın kendi kuruluşunu yönetmeyi öğrenmesi, benimsemesine yönelik. Bu demokrasinin en güzel örneğidir. Türk Hava Kurumu Cumhuriyet tarihimizde önemli bir deneyimdir.  İnşallah biden sonraki nesillerde bu görevi devralacaklar ve bu işi sürdürecekler” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.