DOLAR 32,6020 0.39%
EURO 34,8009 0.18%
ALTIN 2.492,500,34
BIST 9.461,20-0,67%
BITCOIN 21175524,32%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret liselileri duygulandıran ziyaret

Ticaret liselileri duygulandıran ziyaret

ABONE OL
29 Kasım 2022 11:14
Ticaret liselileri duygulandıran ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret Lisesi’nden Yetişenler Derneği tarafından hafta sonu duygu dolu anların yaşandığı pilav günü etkinliği gerçekleşti. Her yıl 25 Kasım’da Edirne Ticaret Lisesi’nden Yetişenler Derneği tarafından düzenlenen pilav günü etkinliği bu yılda lisenin yeni binasında gerçekleşti.

Mezunlar Edirne Ticaret Lisesi’nin eski binasını gezmek isteği üzerine, şu an Kur’an Kursu kullanımında bulunan bina Edirne İl Müftülüğü’nün izni ile kapılarını mezunlara açtı. Edirne Ticaret Lisesi’nin mezunları eski binalarında o yıllardaki sınıflarını gezerek anılarını tazeledi. Hafta sonu gerçekleşen etkinlikte okullarının eski binasına ziyaretin herkesi duygulandırdığını söyleyen Edirne Ticaret Lisesi’nden Yetişenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Günay, mezunların isteği üzerine seneye eski binanın tekrar ziyaret edilebileceğini belirtti.

“EDİRNE TİCARET LİSESİ’NİN ESKİ BİNASINA YAPILAN ZİYARET MEZUNLARI DUYGULANDIRDI”

Edirne Ticaret Lisesi’nden Yetişenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Günay “Ticaret sitesinin her sene olan pilav günü vardır 25 Kasım’da. Biz bu pilav günlerini yeni binada yapıyoruz. Fakat buradan mezun olanlar,  eski binasında istedi. Fakat bu eski bina da şu anda müftülüğe verildi. 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencileri orada. Normalde pilav günleri yeni yerinde oluyor. Fakat orada istedikleri için biz de müftülükten rica ettik. Ben uğraştım. Eski Ticaret Lisesi Binası’nı açıp da bu okulu gezme imkanımız var mı diye. Onlarda tamam dedi.  Biz de o güne denk getirdik, pilav günü yeni binada oldu, ardından burayı gelip de anıları tazelediler. Ve çok hoşlarına gitti. 100 mezun falan geldi. Ve yan tarafta da toplu fotoğraf çekildik. Bir tek orada Edirne Ticaret Lisesi diye okulun adı kalmış.  Onun önünde de fotoğraf çekildik. Orası onları çok duygulandırdı. Biz sadece anılarını tazeledik ve insanlar sosyal medyada ‘neden yapmıyorsunuz? Neden siz pilav gününü eski okulumuzda yapmıyorsunuz. Okulumuzu neden geriye almıyorsunuz’ gibi sosyal medyada söylemlerine de yanıt vermiş olduk. Kesinlikle okul şu anda geri alınmaz. Sadece gezilebilir. Ben hem bu okuldan mezunum hem Edirne Ticaret Lisesi Yetişenler Derneği yönetimindeyim. Belediyeden de sandalye, masa ve şemsiye istedim. Edirne Belediyesi de şemsiye sandalye falan verdi. Seneye tekrar Ticaret Lisesi’nin eski binasına anı tazelemek için ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Zaten okul açık. Pilav günü her sene 25 Kasım’da yapılıyor. Fakat biz bu Cuma’ya denk geldiği için hani Edirne’nin kurtuluşundan çıkıp direkt oraya gidiliyordu. Fakat şimdi uzaktan gelenler var. O yüzden hafta sonu gerçekleşti. Seneye de mezun oluşunun 40.yılını dolduranlara plaketleri takdim edilecek. Güzel bir pilav günü etkinliği gerçekleşti. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.