DOLAR 32,3389 0.17%
EURO 35,1759 -0.04%
ALTIN 2.241,02-0,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2081756-5,59%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Hırvatistan’daki Meyve ve Sebze Suyu Üreticilerine Destek

TİKA’dan Hırvatistan’daki Meyve ve Sebze Suyu Üreticilerine Destek

ABONE OL
28 Haziran 2022 11:09
TİKA’dan Hırvatistan’daki Meyve ve Sebze Suyu Üreticilerine Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan’ın Varazdin bölgesinde faaliyet gösteren Lepoglava Tarım Turizmi Birliği bünyesinde “Meyve ve Sebze Suyu Üretim Hattı” kurdu.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; Hırvatistan’ın kuzeyinde yer alan Varazdin bölgesinde, uzun yıllardır tarımsal faaliyet gösteren kadın çiftçilerin bir araya gelerek kurduğu Lepoglava Tarım Turizmi Birliği’nin amacı, bölgede yetiştirilen çeşitli meyve ve sebzelerden, katma değeri yüksek ürünler elde edilmesini sağlayarak, tarımsal ve ekonomik kalkınmaya destek olmak.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile Lepoglava şehrinin Varazdin bölgesindeki yerleşim birimleriyle kesiştiği ana güzergâh üzerinde yer alan ve Varazdin Belediyesince Tarım Turizmi Birliği’ne tahsis edilen binada bir “Meyve ve Sebze Suyu Üretim Hattı” kuruldu. Kurulan hat sayesinde saatte 100 litre meyve ve sebze suyu üretilebiliyor, pastörize edilip oksidasyonu önlendikten sonra şişelenerek satışa hazır hale getirilebiliyor.

Bölgedeki tüm yerel üreticilerin, ücretsiz olarak yararlanabilecekleri Meyve ve Sebze Suyu Üretim Hattı’nın gerek bölge üreticilerine gerek sektörde yer alan diğer aktörlere önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Varazdin Belediyesi, Lepoglava Belediyesi, Lepoglava Tarım Turizmi Birliği Başkanı ve üyeleri ile yerel üreticilerin katıldıkları Meyve ve Sebze Suyu Üretim Hattı’nın açılış törenindeki konuşmasında Tarım Turizmi Birliği Başkanı Sayın Natasa Veic, “Bu projenin gerçekleştirilmiş olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Herkese katkıları için teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim için büyük bir hayaldi. Bölgedeki herkes buradan faydalanabilecek ve bu proje tarımsal faaliyetlere çok büyük bir katkı sağlayarak etkisini tüm bölgede gösterecek.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.