DOLAR 32,5476 0.01%
EURO 34,9249 0.2%
ALTIN 2.427,220,19
BIST 9.709,52-0,13%
BITCOIN 2062849-4,14%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Kosova Polisine Eğitim Desteği

TİKA’dan Kosova Polisine Eğitim Desteği

ABONE OL
22 Ekim 2022 12:01
TİKA’dan Kosova Polisine Eğitim Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) iş birliğinde yapılan Uluslararası Polis Eğitimi İş Birliği Projesi kapsamında Kosova’da “İntihar Saldırılarına Karşı Alınabilecek Tedbirler” konulu eğitim programı düzenlendi.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; Kosova Polisi Genel Müdürlüğünde düzenlenen sertifika törenine, TİKA Kosova Koordinatörü Cihan Dinçer, Kosova Polisi Eğitim Departmanından Binbaşı Tahire Agjolli, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı bomba uzman ekibi ve kursiyerler katıldı.

Koordinatör Dinçer, yaptığı açıklamada, Kosova polisine yönelik eğitimlerin, tecrübelerin karşılıklı paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirilmesi ve terminolojilerde birlik sağlanması amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. İntihar saldırıları eğitimi dışında Kosova polisine siber güvenlik ve kayıp çocukların araştırılması konularında da eğitim verildiğini belirten Dinçer, “2023 yılı içinde de gene Emniyet Genel Müdürlüğümüzle iş birliği ve koordinasyon içerisinde Kosova’nın huzuru, güvenliği, esenliği, barışı için polis eğitimlerimizin sürdürülmesine devam edeceğiz.” dedi.

Bomba uzmanı eğitmen Feridun Yurt da katılımcılardan eğitim konusunda olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Katılımcılara meslek hayatlarında uygulayabilecekleri bilgileri vermeye çalıştıklarını aktaran Yurt, “Öncelikle 23 katılımcıya bombanın ne olduğunu, nelerin ne şekilde hazırlandığı konusunda temel bir eğitim verdik. Sonrasında ise yaya ve araçla yapılan intihar saldırıları üzerine eğitimimiz oldu. Ne şekilde saldırılar yapılabileceğini ve bunlara karşı ne gibi önlemler alabileceklerini, tespit yöntemleriyle ilgili katılımcılarımıza detaylı bilgi verdik.” ifadelerini kullandı.

Binbaşı Agjolli de Türk uzmanlardan alınan eğitimleri meslektaşlarına da aktaracaklarına inandığını dile getirerek, “Umarız Türk devleti tarafından polisin kapasitesini artıracak eğitimler sürer. Hem kardeş hem de dost olarak Türk devletine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

5 gün süren eğitimleri başarıyla tamamlayan 23 Kosova Polisi personeline davetliler tarafından sertifikaları takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.