DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2066950-2,32%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TİKA’dan Kosova’da Kırsal Kalkınmaya Destek

TİKA’dan Kosova’da Kırsal Kalkınmaya Destek

ABONE OL
23 Mayıs 2023 12:44
TİKA’dan Kosova’da Kırsal Kalkınmaya Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Projelerin açılış törenine, Kosova Azınlık İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emilija Rexhepi, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, TİKA Priştine Koordinatörü Cihan Dinçer, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka’nın yanı sıra ülkede görevli Türk kurum temsilcileri katıldı.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; Başbakan Yardımcısı Rexhepi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kosova’ya yönelik gerçekleştirdiği yardımlar için Türkiye Cumhuriyetine minnettarlığını dile getirirken “Tüm Kosova vatandaşlarının, özellikle Boşnak topluluğunun refahı için gerçekleştirilen bu güzel projede bulunmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Angılı da bu tür projelerin Türkiye ile Kosova arasındaki dostluğu pekiştireceğini belirterek “TİKA, kardeşimiz olan Kosova’daki tüm topluluklara dokunan, onların hayatlarını daha iyi kılmaya çalışan projeleri hayata geçiriyor. Tarım kooperatifinin bu projesi, inşallah bu köyün halkına ve tüm Kosova’nın kalkınmasına destek sağlayacaktır.” diye konuştu.

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, bu tür projeleri uygulama amaçlarının, bölgede geçimini tarımdan sağlayan ailelerin ekonomisine katkıda bulunarak topraklarını terk etmemelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Çiftçilerin kendi tohumlarını ekmeleri, kendi ürünlerini yetiştirmesi noktasında ortaya çıkan sıkıntıların giderilmesi için bu tür projeleri uyguladıklarını belirten Çevik, “Bölgedeki tüm ülkelerde uyguladığımız projelerle, tüm etnik unsurlar proje altında bir bütünlük arz ediyor. Sırp, Boşnak, Türk ve Arnavut toplumlar tarım projeleriyle birlikte üretime geçiyor. Bu projeler, hem toplumlar arası kaynaşma ve kültürel faaliyet anlamında hem de aile işletmelerine gelir getirilmesi noktasında önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, Kosovalı tarımcılara soğuk hava deposu, meyve ezme makinesi, meyve kurutma makinesi, bitki işleme binası gibi çeşitli makine desteğinde bulunuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.