DOLAR 32,3473 0.29%
EURO 35,1240 -0.03%
ALTIN 2.309,821,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22898213,11%
Edirne
18°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tıp Bayramı kutlandı

Tıp Bayramı kutlandı

ABONE OL
14 Mart 2020 11:37
Tıp Bayramı kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleşti. çelenk sunum törenin Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, sağlık yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Anıta çelenk sunumun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 14 Mart Tıp Bayramı hakkında açıklamada bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu ve Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan koronavirüse karşı Edirne’de verdikleri mücadeleler hakkında da konuştular.

“14 MART VATAN SAVUNMASININ VE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN ADIDIR”

14 Mart Tıp Bayramı ile alakalı bir konuşma gerçekleştiren Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, sağlık hizmetlerinin aksamadan vatandaşlara sunulmasının çok kutsal bir vazife olduğunu belirterek, “Bu vazifeyi her koşulda büyük bir fedakarlık ve sevgiyle yapan hekim ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri de ölçüsüzdür. Bu duygu ve düşüncelerle; insan hayatını her şeyin üstünde tutan, tüm zorluklara rağmen özveri ile çalışmaya devam eden sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“KORONAVİRÜSE KARŞI EN BAŞARILI ÜLKE TÜRKİYE”

Koronavirüse karşı en başarı ülkenin Türkiye olduğunu belirten Kalkan, “Tüm dünya ülkeleriyle kıyaslandığında Türkiye başarı olarak açık ara önde olduğunu bilmekte ve görmekteyiz. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirler ışığında hepimiz üzerimize düşen görevleri büyük bir özveriyle yerine getiriyoruz. Edirne’miz açısından da milletimiz açısından da merak edilecek bir şey yok. Şunu iyi bilin ki sayın valimizin koordinatörlüğünde Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüzde sürekli güncellemeler yaparak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hem sizlerin hem Edirne halkımızın içi rahat olsun. Son derece kendini yenileyen, başından beri ne yapılacağını anlatan algoritmalarımız, izlenecek tutum ve tavırlar sitemizde anbean yenilenerek yayınlanmaktadır. Her zaman söylediğimiz gibi vücut direncini güçlü tutmak, ellerimizi bol sabunlu suyla yıkamak, toplu alanlarda faaliyetlerimizi mümkün olduğunca bu süre zarfında azaltmak. Bizim şu an söyleyebileceğimiz her zaman bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önleyici olarak kurulan temel cümlelerdendir” dedi.

KUTSAL MESLEK HEKİMLİK

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da yaptığı konuşmada her mesleğin kutsan olduğunu belirterek, “Her meslek kutsaldır ama enstrümanı yaratılmışların en şereflisi insan olan onun sağlığıyla onun acılarıyla uğraşmak olan hekimlik mesleği kutsallık yarışında belki de en önde gelen mesleklerdendir.  İnsanı iyi tanıyıp onun dertleriyle dertlenmek, onun çaresini bulabilmek çok zorlu ve meşakkatli bir eğitimin sonucunda oluşan ve zor şartlarda kendi canını feda edebilecek şartlarda çalışmayı gerektiren bu özverili bu önemli mesleğin değerli mensuplarını canı gönülden kutluyorum. Nice nice yıllar diliyorum” dedi.

“DÜNYANIN EN GÜVENLİ ÜLKESİ TÜRKİYE DESEK YANLIŞ OLMAZ”

Koronavirüse de değinen Rektör Tabakoğlu, “Şunu sevinerek söyleyelim Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya örnek olacak belki de en güzel kampanyayı yürütüyor. Başından beri son derece şeffaf, her türlü gelişmeyi yakinen takip ederek çok hızlı bilgilendirmeler yapılıyor ve 24 saat aktif. Biz de değerli İl Sağlık Müdürümüzle beraber uyumlu, koordineli hareket ediyoruz. Her türlü ihtimale karşı bir planımız var, her ihtimale karşı hazırlıklıyız. Bütün sağlık kurumları şu anda alarm halinde. Bütün poliklinikleri, hastane başvurularını, yoğun bakımları yakinen takip ediyoruz. Herhangi bir tehlike yoktur, bunlar tedbirdir. Belki de şu anda dünyanın en güvenli ülkesi Türkiye’dir desek yanlış olmaz. El yıkamaya dikkat edelim, selamlaşmalarımıza dikkat edelim, sarılmayalım. Hastalık bulgusu olabilecek öksürük, grip, ateş, burun akıntısı, solunum sıkıntıları olduğunda o zaman maske ve evde izolasyon daha uygun olur. Hastanelere çok yığılmayalım, gerekirse biz ayağınıza geliriz. Biliyorsunuz okullarımız da tatil edildi. Her şekilde sistem her şeye hazır. Bunlar güvenlik için yapıldı, korkulacak bir şey yok” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Atatürk anıtında çelenk töreninin ardından TÜ Balkan Yerleşkesi Dr. Ratip Kazancıgil Derslik Binası Amfisinde plaket töreni düzenlendi. Düzenlenen plaket töreni için açılış konuşmasını yapan Tabip Odası Genel Sekreteri Özlem Önal, “Türk tıbbının kurumsallaşmasının ve bilimsel tıp eğitiminin başlangıcı olan 14 Mart anmasında bir aradayız. Dünyayı etkisi altına alan virüs salgını ve ilimizdeki mülteci yoğunluğu nedeniyle iş yükü artan ve fedakarca çalışan sağlık yöneticisi ve sağlık çalışanı meslektaşlarıma ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“14 MART KUTLANAN NADİR ÜLKELERDEN BİRİYİZ”

Plaket takdim töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de “Hepimizin malum olduğu üzere ülkemizin ve ilimizin yaşadığı sorunlar 14 Mart’ın bu dönemde cumartesi gününe gelmesi çok katılımlı ve hep birlikte kutlayalım isteği ile Sağlık Müdürlüğümüz ve Tabip Odamız ile bir araya gelerek 14 Mart etkinliklerini bu sene 13 Mart’ta kutlama kararı aldık. Nitekim ki gurur duyuyorum burada büyük bir katılım ile bu toplantıyı yapıyoruz. Bu yıl 14 Mart etkinliğinin yapıldığı nadir fakültelerden biriyiz. Pek çok büyük fakülte 14 Mart etkinliklerini malum nedenlerden iptal ettiler” dedi.

Mesleğin 30’uncu, 40’ıncı, 50’inci yılını tamamlayan Tabip Odası Üyesi olan hekimlere plaketleri takdim edildi. İl Sağlık Müdürlüğünce 2019 yılında 1’inci basamak yılın hekimi seçilen Dr. Meltem Sözer Yavuz, 2’inci basamak sağlık hizmetlerin de ise yılın hekimi olarak seçilen Op. Dr. Osman Kaplaner’e plaketleri İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan tarafından takdim edildi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.