DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067247-1,89%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tıp Fakültesi ameliyathaneleri yenilendi

Tıp Fakültesi ameliyathaneleri yenilendi

ABONE OL
29 Mayıs 2023 11:28
Tıp Fakültesi ameliyathaneleri yenilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya ve Balkanlar’ın sağlık alanında öncü kuruluşlarından olan Trakya Üniversitesi Hastanesi bünyesindeki 18 ameliyathane, son teknolojik cihazlar ve modern tıbbın sunduğu en yeni imkânlar kullanılarak yeniden donatıldı.

Uluslararası standartlara uygun olarak en üst sistemlerle donatılan ameliyathaneler, her tür operasyona imkân sağlayacak şekilde özel olarak dizayn edildi. Yenilenen ameliyathanelerde, başarılı bir operasyon için cerrahi ekibin ihtiyacını karşılayacak son teknolojik cihazlar, enfeksiyon riskini engelleyecek sistemler, ısı ve nem kontrollü havalandırma sistemleri ve yenil nesil ameliyat masaları ile modern tıbbın sağladığı tüm imkanlar kullanılıyor. Ameliyathanelerde kurulan sistemle, ameliyata uzaktan erişim sağlanması ve sistemde bulunan kameralar ile müdahale yapılacak bölge net bir şekilde ekrana yansıtılarak hastaların sağlığı için ulaşılabilir en iyi sonuçlar ve tedavi başarısı hedefleniyor.

Hastane ameliyathanelerinde yenileme çalışmaları gerçekleştiren Gentek Medikal ve Teknik Cihazlar Firması Ameliyathane Sistemleri Direktörü Serkan İncekli, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Trakya Üniversitesi Hastanesi ameliyathanelerinde üç aşamalı bir çalışma gerçekleştirdik. Odalarda branşlara göre yaptığımız düzenlemelerin yanı sıra her türlü ameliyatın yapılmasını sağlayacak donanım ve teknolojiler yer almaktadır. Ameliyathaneler Avrupa standartlarında, son teknoloji ile donatılmış, sterilizasyonu sağlanmış şekilde kullanıma hazır hale getirildi.”

Ameliyathane odalarının yenilenmesi sayesinde, en ileri ve teknolojik cihazlarla daha iyi bir hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş “Yeni ameliyathanelerimiz hem hastanemize hem Edirne’mize hem de ülkemize hayırlı olsun” dedi.

TABAKOĞLU, “HASTALARIMIZA EN İLERİ TEDAVİ VE SAĞLIK HİZMETİ SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yenilenen ameliyat odaları ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bölgenin ve Balkanların en önemli sağlık kuruluşu olan Trakya Üniversitesi Hastanesinin, gelişen ve değişen altyapısı ve modern imkânlarıyla sağlık alanında öncü olma misyonu sürdürdüğünü ifade ederek “Trakya Üniversitesi Hastanesi yalnızca Edirne’nin değil ülkemizin, hatta Balkanların önemli bir değeri. Birçok ilden ve yurt dışından gelen hastalara şifa kapısı oluyoruz. Hastalara daha iyi hizmet sağlamak, onları sağlıklarına daha hızlı kavuşturmak için her geçen gün kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Bu anlamda son teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz ve hastanemize kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Amacımız insanlığa hizmet sunmak, onların dertlerine derman olmak, en iyi şartlarda sağlık hizmeti almalarını sağlamaktır. Bu anlamda ameliyathanelerimizi de son teknolojik sistemlerle donatmış olduk. Bu yenileme çalışmaları, toplam üç aşamada gerçekleştirildi. Daha önceki çalışmalarda 2 bölümü tamamlanmış ve sunulmuştu. Bugün, 3. etap çalışmalar da tamamlandı ve bizlere ön teslimi gerçekleşti. Tamamının resmi açılışlarını yakın zamanda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu ameliyathanelere, şu an Türkiye’nin en modern ameliyathanesi diyebiliriz. Ameliyathanelerimiz, uluslararası standartlarda modern tıbbın tüm imkânlarına sahip hale geldi. Kullanılan ileri teknoloji sayesinde, hastaların ameliyat süreçlerini en etkin ve sağlıklı şekilde geçirmeleri hedefliyoruz. Yenilenen altyapısı ve modern imkânları ile hastalarımıza, 24 saat kesintisiz, nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.