DOLAR 32,3203 0.2%
EURO 35,1188 -0.04%
ALTIN 2.293,120,70
BIST 9.056,942,84%
BITCOIN 22941281,95%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Toplu iş sözleşmesi imzalandı

ABONE OL
17 Şubat 2022 11:17
Toplu iş sözleşmesi imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi ile Öz Sağlık-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Pandemide canla başla çalışan üyelerine 500 lira Kovid-19 ödemesi yapacaklarını kaydeden Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, bu toplu sözleşme ile yüzde 94’lük bir artış yapıldığını ifade etti.

Trakya Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi ile Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

“GÖRÜŞMELER MASADA MUTLU BİR ŞEKİLDE SONUÇLANDI”

Törende konuşan Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert,  üniversite ile yapılan toplum sözleşme görüşmelerinin masada mutlu bir şekilde sonuçlandığını belirterek, “Yapılan müzakerelerde bazen fikir çatışmaları, ayrışmaları olsa dahi mutlu bir şekilde sonuçlanmasını önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Toplum sözleşmesinde üç temel kriterimiz var birincisi ücretlerimizin sosyal haklarımızı güvence altına almak. İkincisi iş hayatında onca işsizliğe rağmen işimizi aşımızı güvence altına alabiliyor muyuz? Üçüncüsü iş yerinde iş barışının, kardeşliğin, motivasyonun sağlanması. Geriye dönük o haklarınızı İnşallah Rektör hocamız da gelecek aylarda biriken maaşları da karşılayacak” dedi.

“ÜYELERE PANDEMİ ÖDEMESİ 500 LİRA”

Pandemide görev yapan üyelerine 500 lira ödeme yapacaklarını kaydeden Sert, “Sağlık Çalışanlarımızın canla başla çalışması ile bir müjde vereyim. Özellikle genel kurul kararımız neticesinde Öz Sağlık İş Sendikası her bir üyesine bu yıl içerisinde 500 lira pandemi ödemesi yapmış olacağız. Buna üniversitemizde dahil. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SENDİKA GELİNCE KORKTUM AMA ASLINDA AYNI ŞEYİ SÖYLEDİĞİMİZİ FARKETTİK”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da imza töreninde yaptığı konuşmada, “İlk toplum sözleşmemizi imzalıyoruz. Bizim için çok heyecanlı. Ben kendimde bir işçi çocuğuyum o yüzden işçinin haklarını bilen biriyim. Ben de bir hekimim. Sağlık çalışanlarının böyle bir Covid döneminde haklarının ödenebileceğini düşünmüyorum. Ne kadar gücümüz var ise paylaşalım çünkü biz bir aileyiz. Trakya Üniversitesi Hastanesinde gerçekten sevgi saygı içinde iyi niyetli bir ekip çalışıyor. Öz Sağlık İş Sendikasına da teşekkür ediyorum. Son derece olumluydular. Sendika gelince korkmuştum ama korkacak bir şey olmadığını aslında aynı şeyi söylediğimizi fark ettik. Sadece bir kuruma aş değil, halkın takdirini de kazanabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Sağlık İ Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Adem Yavuz ve Mustafa Özüpek, Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet ve çok sayıda çalışan katılım gösterdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.