DOLAR 32,6045 0.39%
EURO 34,8167 0.22%
ALTIN 2.492,530,34
BIST 9.508,30-0,17%
BITCOIN 21176774,00%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toplu Sünnet Programı çok kalabalık oldu

Toplu Sünnet Programı çok kalabalık oldu

ABONE OL
29 Şubat 2020 16:02
Toplu Sünnet Programı çok kalabalık oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Blagoevgrad (Yukarıcuma) iline bağlı Gırmen ilçesinin Ribnovo köyünde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen toplu sünnet programına bölge ve ülkenin değişik yerlerinden 5 000’den fazla Müslüman katıldı. Eski bir geleneğe göre 4 gün süren sünnet programı, bu yıl 20 Şubat’ta başlayarak 23 Şubat 2019 Pazar günü yapılan kutlama ile doruk noktasına ulaştı.

Eşsiz kutlama programının resmi konukları arasında Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, Smolyan (Paşmaklı), Pazarcık (Tatar Pazarcık), Plevne ve Dobriç (Hacıoğlu Pazarcık) bölge müftüleri Necmi Dıbov, Abdullah Salih, Murat Boşnak ve Bilal Darcan yer aldılar.

Geleneksel olarak hayırsever biri tarafından Blagoevgrad Bölge Müftülüğünün desteğiyle organize edilen sünnet programı kapsamında toplam 46 çocuk sünnet edildi.

Toplu sünnet programının açılışında konuşan ev sahibi konumundaki Blagoevgrad Bölge Müftüsü Aydın Muhammed, çocukları, velileri ve tüm katılımcıları selamladı.

Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, yaptığı konuşmasında demokratik Bulgaristan’da çocukların İslami kimliklerini nasıl koruyacakları ve Müslüman olarak nasıl yaşayacakları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Blagoevgrad Bölge Müftüsü Aydın Muhammed, Grandmufti.bg haber sitesine verdiği röportajda, “Sadece bizim Blagoevgrad bölgesinde yapılan sünnet programı 4 gün sürüyor ve bu şekilde gerçekleştiriliyor” diye ifade etti ve yerli Müslümanların bu 4 günlük program kapsamında gerçekleştirdikleri geleneksel etkinlikleri kronolojik olarak aktardı. Blagoevgrad Müftüsü, ayrıca her yıl geleneksel olarak yapılan toplu sünnet programının, sünnet adayı çocukların sayısına göre ilkbaharda ve sonbaharda olmak üzere bir veya kere organize edip edilmemesine karar verildiğini belirtti.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.