DOLAR 32,6024 0.39%
EURO 34,8158 0.22%
ALTIN 2.495,490,46
BIST 9.479,17-0,48%
BITCOIN 21052375,03%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toplu taşımada ‘akıllı kart’ dönemi

Toplu taşımada ‘akıllı kart’ dönemi

ABONE OL
16 Nisan 2021 12:25
Toplu taşımada ‘akıllı kart’ dönemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımda nakit para dönemini ortadan kaldıran elektronik bilet uygulaması olan‘’39 Akıllı Kart’’ sistemi 28 Eylül itibari ile faaliyete başladı.

Sistemin açılışı Kapalı Pazar ve Fuar alanında, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Başkan yardımcıları, meclis üyeleri,  ulaşım kooperatif üyeleri ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Düzenlenen programda ilk olarak Ulaşım Kooperatifi Başkanı Ufuk Kan konuşma yaptı.

Kan, bu uygulamanın vatandaşlar için faydalı olacağını ifade ederek ‘’ Ulaşım Kooperatifi olarak uzun yıllardır elektronik bilet sistemine geçmek istiyorduk. Bu sistemi de uygulamaya başlamak bizim dönemimizde oldu. Bu sistem ile birlikte eski nakit ödeme sistemi son bulacak. Vatandaşlarımıza bu yeni sistem ile birlikte daha konforlu ve daha sağlıklı hizmet sunacağız. Başta Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu’na ve ilgili arkadaşlarımıza teşekkür ediyor sistemin hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’da, Kırklareli ‘ni yenilikler ile buluşturmaya devam ettiklerini belirterek ‘’ Bugün itibariyle artık elektronik bilet uygulamasına geçiyoruz. Günümüz koşullarına bakacak olursak dünyamız ve ülkemiz maalesef bir salgın hastalık ile karşı karşıya kalmış durumda. Özellikle paranın elden ele geçmesi ile birlikte hastalığın yayılma riski olduğu bugünlerde, şehir içi ulaşımda elektronik bilet uygulaması ile ücretlerin ödenmeye başlamasıyla virüsün olası yayılma durumunu bir nebzede olsa duracağına inanıyoruz. Bu sürece elbette kolay gelinmedi. Yaklaşık bir yıllık bir süreci geride bırakıyoruz.  Belediye meclis toplantısında, ulaşım komisyonu üyesi arkadaşlarımız bir öneri getirerek ‘’ Şehir içi ulaşımda daha güvenli, daha verimli, ücretlerin tahsilinde daha modern bir yapıyı nasıl toplu taşımaya kazandırabiliriz ‘’ düşüncesi ile yola çıktık. Daha sonra araştırmaları yaparak bu uygulamayı en iyi şekilde yöneten illeri ziyaret etti arkadaşlarımız. Burada ki uygulamaları inceleyerek kentimize nasıl entegre edebiliriz konusunda üstünde titizlik ile durduk ve sonuç olarak ‘’Akıllı Kart’’ uygulamasını Kırklareli’ne kazandırdık. Meclis üyelerimize, Ulaşım Kooperatifinde bulunan arkadaşlarıma, Kent Kart yöneticilerine, belediyede birlikte görev yaptığım mesai arkadaşlarıma,  teşekkür ediyorum.  Her şey Kırklareli halkının mutluluğu için. Kırklareli’ni daha yaşanılabilir modern bir kent haline getirmek için çabalıyor ve çalışıyoruz. Çok daha güzel hizmetlere Kırklareli halkımız ile birlikte imza atacağız’’ ifadelerini kullandı.

28 Eylül itibariyle toplu ulaşım araçlarında ki nakit ücret uygulaması sona ererken, vatandaşların en kısa süre içerisinde belirtilen noktalardan 39 Kartlarını almaları istendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.