DOLAR 32,3398 0.16%
EURO 35,1932 -0.04%
ALTIN 2.245,380,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2129181-2,43%
Edirne
13°

KAPALI

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trafik Eğitim Parkı için geri sayım başladı

Trafik Eğitim Parkı için geri sayım başladı

ABONE OL
1 Nisan 2023 12:59
Trafik Eğitim Parkı için geri sayım başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konu hakkında açıklamayı Keşan Belediyesi Başkanvekili Nehir Gergin, Yeni Mahalle’deki proje alanında yaptı.

Basın açıklamasında Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Günsal ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Savaş Serbest de katıldı.

Sözlerine “Her gün yeni bir hizmetin müjdesini siz değerli hemşerilerimizle paylaşıyor ve bu mutluluğu sizlere hissettirmeye çabalıyoruz” diyerek başlayan Nehir Gergin, ortak alanların bir şehrin olmazsa olmazlarından biri olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bu bilinç ile; yeni Mahallemizde Dr. Ali İhsan Çuhacı Caddesi üzerinde trafik eğitim parkımızın yapımına başladık. Gençlerimizin, çocuklarımızın, emeklilerimizin ve büyüklerimizin güzel zamanlar geçirebilmesi için tema parklar kazandırmaya çaba harcıyoruz.”

Keşan’da klasik park anlayışı kalıplarının dışına çıkıldığını ve temalı park vizyonuyla yeni yaşam alanları oluşturmak için kolların sıvandığını söyleyen Gergin, “Bu yeni parkımızın teması ise trafik ve trafik eğitimi olacak. Çok iyi biliyoruz ki; trafik kuralları bireylerimizin erken yaşta öğrenmeleri gereken hayati konulardan birisi. Bunun da sadece teoride öğrenmek değil; uygulanarak öğrenileceğini biliyoruz. Bu meseleyi, erken yaşlarda çözebilirsek daha bilinçli sürücüler ve daha bilinçli yayalar yetiştirmiş olacağız. Çocuklarımız için de hem eğlendiren hem de öğreten bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Keşan’ımızın tüm bölgeye ve ülkemize örnek teşkil eden bir trafik kültürüne öncülük etmesi adına da yapılan anlamlı bir proje olacak.” derken, projenin geleceğe yönelik bir yatırım olduğunun altını çizdi.

Nehir Gergin daha sonra sözü, projenin teknik detaylarını aktarmak üzere sözü Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Savaş Serbest’e bıraktı. Gerçek hayatta trafik akşının simüle edildiği; yol, kaldırım ve dekor binaların da bulunacağı Trafik Eğitim Parkı’nda, trafik işaretleri ve sinyalizasyona kadar her türlü altyapının içerildiğini belirten Serbest, 5 milyon 950 Türk Lirası’na ihalesi gerçekleştirilen projenin yer tesliminin yapıldığını ve ilk kazmanın da vurulmak üzere olduğunu söyledi.

Daha sonrasında sözü tekrar alan Gergin, Keşan’a kazandırılan Trafik Eğitim Parkı’nın detayları hakkında açıklamalar yapan Gergin, şu sözleri kayda geçti: “Bu anlamda geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz ihale kapsamında; 1500 m2 baskı beton yapılması, 1422 m2 rulo çim temini ve gübreli toprak ile çim döşenmesi gibi yapım işlerimizi ihale ettik. Yer tesliminden itibaren 240 takvim gününde teslimi olacak. Öte yandan; arkamızda görmüş olduğunuz alanda da bir tesis daha kazandırmış olacağız. Yap – işlet – devret modeliyle Yeni Mahallemize bir de halı saha kazandırmış oluyoruz. Burada da gençlerimizin spor yapmasına imkan da sağlayacağız. Uzun süredir büyük bir kısmı boş olan bu alanda kafemiz yeni projede de mevcut.”

Sözlerinin sonunda Keşan Belediyesi tarafından hayata geçen vizyoner projeler ile kente değer katmanın yanı sıra gençleri ekran başından alıp dışarıda sosyalleşmeye çekebilmek için Keşan Belediyesi olarak çalışmaya devam edeceklerini belirte Nehir Gergin, “Kafesinden halı sahasına ve trafik eğitim alanına burası Yeni Mahalle için bir nefes alanı olacak. Parklarda oynayan ve hayallere dalan çocukları görmek bize mutluluk veriyor. İnşallah aynı mutluluğu sizlere de verebilmişizdir. Biz bu vesileyle; trafik temalı parkımızı tüm çocuklarımıza armağan ediyoruz. Bu önemli projenin Keşan’ımızda hayata geçirilmesi noktasında ve finansmanında emeği geçen; başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Edirne valimiz Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a, kıymetli vekilimiz Sayın Fatma Aksal’a, değerli il ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sadece Keşan’ımızın değil, İpsala, Enez ve bölgedeki tüm çocuklarımızın eğitim alacağı bu güzel projenin hayırlı olmasını diliyoruz. Çocuklarımızın, siz kıymetli aileleri ile birlikte huzur dolu vakitler geçirmelerini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.