DOLAR 32,5195 -0.09%
EURO 34,7943 -0.22%
ALTIN 2.419,70-0,41
BIST 9.674,610,31%
BITCOIN 21701810,91%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TRAKDOSK SociPORT Projesi Ekibi, Slovenya’da eğitimde

TRAKDOSK SociPORT Projesi Ekibi, Slovenya’da eğitimde

ABONE OL
5 Kasım 2022 15:31
TRAKDOSK SociPORT Projesi Ekibi, Slovenya’da eğitimde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ljubljana Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde yapılan toplantı ve eğitim etkinlikleri, proje ortağı Eğitim Merkezi Janez Levec Ljubljana, CJL SI ev sahipliğinde yapıldı.

İki gün boyunca devam eden etkinliklerde; karşılama konuşmaları, eğitim merkezi Centre Janez Levec hakkında bilgilendirme, diğer kurumlarla işbirliği, dahil etme, sporda sosyal içerme ve sosyal içerme yöntemleri, spor fakültesi yüzme havuzunda  engellilere yönelik yüzme dersinin uygulamalı gösterimi, masa tenisi dersinin uygulamalı gösterimi, yeni etik ve davranış kuralları, Özel Olimpiyat Slovenya ve projeye katılımı hakkında bilgilendirme, kapsayıcı antrenman seansı ve oyuncularla röportaj gibi konularda seminer çalışmaları ve tartışmalar yapıldı.

Ljubljana Üniversitesi Spor Fakültesi’nde Erasmus + Spor SociPORT projesinin eğitim ve gözlem etkinliğinde ‘Basketbola Dahil Olmak!’ adlı eğitim seansında deneyimlerini spor liderleri ile paylaşan, doğuştan işitme engelli eski profesyonel basketbol oyuncusu Avrupa’nın en yüksek seviyesinde oynayan Sloven basketbolcu Miha Zupan’da katıldı.

En üst seviyede  ülkesini temsil eden 2.05 boyundaki  milli forvet profesyonel basketbol liginde ve EuroCup’ta oynayan işitme engelli tek sporcu olarak ilham veren hikayesini katılımcılarla paylaştı. Zupan, ailesi dahil herkesin işitme engelinden dolayı başarma ile ilgili sorunlar yaşayacağını düşündüğünü ama onun azmi ile büyük başarılar elde ettiğine dair yaşam hikayesinden kesitler paylaştı..

Edirne-Sofya-Zagreb  ve Ljubljana güzergahında  uzun ve aktarmalı yolculuk sonrası TRAKDOSK proje ekibinden yönetim kurulu üyeleri ve spor liderleri: Bülent Bacıoğlu, Ümit Beştepe ve eğitmen Dr. Erdem Demiröz etkinliklere katılım gösterdi. Ayrıca aynı tarihlere denk gelen ve  uzun zamandır katılmak istedikleri Ljubljanski Maratonu’na da katılarak organizasyonu deneyimleme ve gözlemleme şansı yakaladılar. 10 binden fazla yarışmacının kayıt yaptırdığı maratonda atletler 10, 23 ve 42 Km parkurlarında ter döktüler.

Projenin bu etkinliği, 8 ülke, 9 kurumdan  spor liderleri ve antrenörleri, spor eğitmenleri ve özel eğitim uzmanlarının oluşturduğu toplamda 20 katılımcı ile başarı ile tamamlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.