DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2066877-0,41%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Trakların Gizemi’ festivali geri dönüyor

‘Trakların Gizemi’ festivali geri dönüyor

ABONE OL
29 Ağustos 2022 16:24
‘Trakların Gizemi’ festivali geri dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Antik kabilelerin damgasını vurduğu bir bölgede, Trak kutlamaları yeniden canlandırırken  etkileyici tuvallerden oluşan bir koleksiyon, derin Orfik sembolizm ile izleyicileri büyülecek.  Üstün Bilimler Enstitüsü’nden araştırmacılar, Trakların kutsal dili hakkında konuşmalar yapacak.

Yarın Karadeniz kentinde başlayacak festivalin organizatörleri, Trak kültürünün geleneklerini insanlara aktarmayı kendilerine görev bildiler. Kabileler halinde yaşadıkları ve at, buğday ve üzüm yetiştirdikleri kabul edilen Trakların, Bulgaristan topraklarının en eski halkı olduğuna inanılıyor.

Festivalin organizatörü “Akademiya Orfika” Sanat Müdürü Plamen İvanov, Bulgaristan Radyosuna şunları paylaştı:

“Festivalin amacı, etkinlikleri, şekilleri ve program içerikliği ile tüm katılımcıların bizzat görebilecekleri, tadabilecekleri, dokunabilecekleri, giyebilecekleri ve antik Trak kültürü ve sanatını deneyimleyebilecekleri ve onun yüceliğini, güzelliği ve gücünü hissedebilecekleriinteraktif bir alan, kutsal bir bölge yaratmaktır.

İzleyicilere, otantik müzik ve senografi, orijinal dramaturji, kostümlerin yardımıyla Trakların geleneklerini yaşatacağız. Böylece tüm bunlara dokunarak sanatseverler, ilham kaynaklarımıza ilgi duyabilecekler.

“Trakların Gizemi” ve “Trakların Gizemi Dolu Draması” başlıklı interaktif performanslarının yanı sıra atölye çalışmaları da programda yer alacak. Bunlardan ilkinde ziyaretçiler, ekmek yapımında Trakların kodladığı gizeme ve mesajlara dokunabilecek.

İkinci atölye, Trak kıyafetlerinin gizemine adanmıştır, ki bu atölyede katılımcılar, sadece kıyafetlerin kutsal sembolizmini öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda antik Trakların otantik eserler üzerindeki resimlere göre yapılmış kıyafetlerini de giyebilecek.

Plamen İvanov, devamla “Festivalin doruk noktası akşam gösterileri ve bu gösterilerde yer alan söz konusu kıyafetler olacak” dedi.

Antik yazılara ilgi duyanlar, Bulgaristan topraklarında yapılan arkeolojik kazılarda keşfedilen kutsal metinlerin yer aldığı Trak adak yazıtları hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler.

Organizatörler, “Trakların Gizemi” Festivali’nin, Tarkların bugün hala güçlü olan manevi geleneklerine dokunmak isteyen herkesi davet ediyor.

Ve daha fazla kişiye ulaşabilmek için tüm festival programı, bir ay sonra – 30 Eylül’de Trakların  iz bıraktığı Plovdiv’de de tekrar sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.