DOLAR 32,3884 0.21%
EURO 35,0912 -0.03%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.103,540,26%
BITCOIN 2280263-0,52%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Trakya 2. Pet Fest”

“Trakya 2. Pet Fest”

ABONE OL
4 Ekim 2022 10:58
“Trakya 2. Pet Fest”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde başlayan festivale; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, KEHAYKO Derneği Başkanı Sevinç Cebeci ile hayvanseverler katıldı.

“KEŞAN HEPİMİZİNDİR”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Helvacıoğlu, bu yıl ikincisini düzenledikleri Trakya Pet Fest’i Trakya’nın en büyük ve kapsamlı hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezinde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Biz kendimizi ‘Hayvan dostu belediye’ olarak tarif ediyoruz. Biz ‘Bütün canlıların belediyesiyiz’ diyoruz. Bunu sözle değil, işle gösteriyoruz. Lütfen çevrenize bakın. Trakya’nın en büyük pet festivalindesiniz. Şu anda Trakya’nın en büyük barınağındasınız. 300 hayvan kapasiteli, 72 bin metrekareli, ameliyathaneleri olan bir yerdesiniz. Keşan’ın sokaklarına bakın, çok şey görürsünüz. 200’e yakın at arabasının triportöre dönüştüğünü görürsünüz, 41 ayda, pandemiye rağmen, 2 bin 560 rehabilite edilmiş can dostu görürsünüz. Kedi köpek sahiplenenlere bin 105 kulübe armağan eden, sokaktaki canlara 40 tona yakın mama dağıtan, TBMM Başkanımız da içinde olmak üzere 230 canlıyı sahiplendiren Keşan Belediyesi’ni görürsünüz. Vurgulayarak söylüyorum; Keşan, sadece insanların değildir. Keşan; yerin altındaki karıncanındır, Keşan; yerin üstündeki köpeğin ve kedinindir, Keşan; göğün üstündeki, her mevsim uğrayan leyleğindir, Keşan hepimizindir.” dedi.

“SADECE KEŞAN’DA DEĞİL BÖLGEDE DE ÖNCÜ, ÖRNEK VE HİMAYE EDİCİYİZ”

İnsanlığın ölçüsünün, insanı sevmek kadar, doğayı sevmek, hayvanı sevmek olduğunu ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz sahiplendiriyoruz, bakıyoruz, koruyoruz, Biz örnek oluyoruz. Çünkü biz Keşan’ız. Bu topraklarda geçmişte, kedi hastaneleri vardı. Kuşlara köşk yapanlar vardı. Hayvanlar için vakıflar kuranlar vardı. Çanakkale Savaşları’na giderken yanında köpeğiyle bir Atatürk vardı. Can dostlarımızın güzel dostları, size mutlulukla şunu söylemek isterim; biz sadece Keşan’da değil bölgede de öncü, örnek ve himaye ediciyiz. Bakımevi olmayan belediyelere de hizmet veriyoruz. Can dostlarımızın rehabilitesi için protokollere imza atıyoruz. Bugün özellikle çocuklarımız için çok hazırlık yaptık. 2. Trakya Pet Fest çocuklarımız için dolu dolu geçecek. Çocuklarımız için atölyelerimiz var, yüz boyama etkinliklerimiz var. Siz çocuklarımız için şişme oyun alanları kurduk. Aileleriyle katılabilecekleri yarışmalar var. Müziklerimiz var. Çocuklarımız yeter ki can dostlarımızı sevsin. Çünkü onlar en iyi dostlarımız. Can dostlarımıza kötü davrananları uyarın. Size güveniyoruz ve onları size emanet ediyoruz.”

“EVCİL HAYVAN PARKIMIZI AÇIYORUZ”

Konuşmasının devamında vatandaşlara festival kapsamında düzenlenecek iki etkinliğe davet eden Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “İlk olarak; Salı günü Selim Sesler Konferans Salonumuzda Sokak Canları Yaşam Seminerimize de sizi davet ediyoruz. İkinci davetim çok anlamlı bir parkın açılışıdır. Biliyorsunuz tam 1 yıl önce, Pati Parkımızı açmıştık. Bu yıl da Keşan’da ilk defa evcil hayvan parkımızı açıyoruz. Salı günü saat 16.00’da sizleri de bu ilke tanıklık etmeye can dostlarınızla davet ediyoruz. Bunları neden yapıyoruz biliyor musunuz? Çünkü bir şehrin göstergesi, canlılarla olan ilişkisiyle ölçülür. Eğer bir şehirde sokaklardaki dostlar açlıktan ölüyorsa, tedirginse, ürküyorsa, korkuyorsa, kaçıyorsa orada insan da utanmalıdır. Ben bu vesileyle bugünümüze katkı sunanlara çok teşekkür ediyorum. Hayvan Durum İzleme ekiplerine, Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğine belediyemizin emek veren tüm çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü şimdiden kutluyorum. 2. Pet Fest Keşan’ımıza, insanımıza, canlımıza bir kez daha hayırlı ve uğurlu olsun.”

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından çocuklar festival kapsamında düzenlenen etkinliklerde doyasıya eğlendi.

KEDİ KÖPEK GÜZELLİK YARIŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Festival kapsamında düzenlenen kedi köpek güzellik yarışması ise renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışmaya katılan kedi ve köpekler sahiplerinin gözetiminden oluşturulan podyumda yürürken, yarışma kapsamında oluşturulan juri üyeleri de oylama yaptı.

Renkli görüntülere sahip olan yarışmaya katılan kedi ve köpek sahiplerine hayvanları için mama hediye edildi.

Yarışmada derece girenlerin ödülleri ise 4 Ekim 2022 Salı günü düzenlenecek olan evcil hayvan parkı açılış töreninde verilecek.

Festivalde kurulan sahneye inen leyleğe ise görevliler tarafından yem ve su verildi.

Festivale katılanlar Grup Dört Yol’un seslendirdiği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi.

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜNDE ÖĞRENCİLER BAKIMEVİNİ ZİYARET ETTİ

Trakya 2. Pet Fest’in ikinci gününde ise öğrenciler Keşan Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni ziyaret etti.

Öğrencilere; bakımevi hakkında bilgiler verilirken, hayvan sevgisini anlatan “Vetmen’in Maceraları Vetmen Çiftlikte” kitabını hediye edildi.

Öte yandan görme engelli bulunan “Ekim” isimli kedi Zerrin ve Salih Korkmaz tarafından sahiplenildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.