DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2072616-2,11%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Trakya Kariyer Fuarı” toplantısı düzenlendi

“Trakya Kariyer Fuarı” toplantısı düzenlendi

ABONE OL
25 Ocak 2020 10:29
“Trakya Kariyer Fuarı” toplantısı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde “Yetenek Her Yerde” sloganıyla 10 ayrı ilde yapılacak bölgesel kariyer fuarları kapsamında 24-25 Şubat tarihleri arasında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan “Trakya Kariyer Fuarı” için Edirne’deki kamu kurum ve kuruluşlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kamu, özel sektör ve meslek odaları iş birliği ile düzenlenecek olan ve öğrencileri sektörün önde gelen firmalarıyla buluşturacak olan fuarın bilgilendirme toplantısına Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in yanı sıra Edirne’deki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

T.C. Trakya Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak’ın “Trakya Kariyer Fuarı”nı anlatan tanıtım sunumu ile başlayan toplantıda daha sonra Başsavcı Fatih Karabacak, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin kurum ve kuruluş temsilcilerinin fuara ilişkin sorularını yanıtladı.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğinde 24-25 Şubat 2020 tarihleri arasında Edirne’de düzenlenecek Trakya Kariyer Fuarı’nın özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çeşitli kurumları bir araya getireceğini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, fuar kapsamında birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının yanı sıra mesleki bilgilerin ve istihdam süreçlerinin öğrencilerle, mezunlarla ve sektör temsilcileriyle paylaşılacağını ifade etti.

Trakya Üniversitesi olarak bilim ve teknoloji alanındaki yenilikleri yakından takip ettiklerini ve bu doğrultuda hızla gelişen dünyaya ayak uydurmak için interaktif programlar düzenleyerek hem öğrencileri hem de akademisyenleri güncel bilgilerle donatmaya gayret ettiklerini ifade eden Rektör Tabakoğlu, “Bölgemizdeki gençlerin niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlamaları amacıyla büyük önem verdiğimiz bu fuarda sektörün ileri gelen firmaları ve işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesini, öğrencilerin meslekler ve sektörler hakkında bilgiye doğru erişim imkânı sağlayarak doğru kariyer planlanması oluşturmalarını hedefliyoruz. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde belirli aralıklarla yapılacak olan bu fuarların hem öğrenim hayatına devam eden öğrencilerimiz için hem de mezun olan öğrencilerimiz için çok büyük bir fırsat. Özel sektör ve firmalar için de oldukça büyük avantaj ve kolaylıkları beraberinde getiren fuar organizasyonu, firmaların tanınırlığını ve marka değerini artırmalarına fırsatlar yarattığı gibi bünyelerinde ihtiyaç duydukları pozisyonlara uygun yetenekli öğrenciler ile karşılaşmalarına da imkânlar sağlayacak. Fuar sayesinde öğrenci ve mezunlarımıza iş anlamında yeni kapılar açılırken, katılımcı kurum ve kuruluşlar, genç yetenekleri keşfetme imkânı bulacak” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Trakya Kariyer Fuarı’nın hem firmalar hem de öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu belirterek başladığı konuşmasında “Gençlerimiz bu fuarla hayal ettiği meslekleri daha yakından tanımı fırsatı bulacak. Aynı zamanda firmalar burada gerçekleştirecekleri birebir görüşmelerle belki de yetenekli gençlerimizi keşfedecekler. Kamu kurumları olarak bu fuara destek olacağız ve önemli katkılar sunacağımızı düşünüyorum. Çünkü kamu kurumlarında çok fazla kariyer meslekleri bulunuyor. Adliyelerimiz, tüm bakanlıklarımız, emniyetimiz, jandarmamız ve diğer birçok kamu kurumunun kariyer desteklerine ilişkin ciddi istihdamları söz konusudur. Hem kamu kurumlarını hem de özel sektörü bir araya getirecek bu fuarın bölgemize ve Ülkemize önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karacak ise konuşmasında “Öğrencilerimize hedef göstermek ve algılarını açmak noktasında fuara ciddi katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Hakim ve savcılarımız başta olmak üzere meslektaşlarımızla bu fuarda yer alacağız. Öğrencilerle birebir görüşerek, onların merak ettiği soruları cevaplayıp mesleğimizi daha yakından tanımalarını sağlayacağız. Fuara bizzat kendim de katılarak öğrencilerle bir araya geleceğim. Trakya Kariyer Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise Trakya bölgesindeki üç ilde bu fuarları düzenli olarak yaptıklarını, ancak ilk kez Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde bölgesel bir fuarın düzenleneceğini belirterek “Trakya Kalkınma Ajansı olarak ağımızda bulunan firmaların katılımını sağlamak için her türlü desteği sağlamaya hazırız. Özel sektörün fuara katılması için Trakya Üniversitesi ve diğer illerdeki paydaş üniversiteler ile önemli bir çalışma yürütüyoruz. Çünkü özel sektörün meseleyi sahiplenmesi, tanıtım ve sunumlar yaparak öğrencilere temas etmeleri çok önemli. Daha önceki tecrübelerimizden yola çıkarak söylemek gerekirse bu yapılan istihdam fuarları hem firmalarımız hem de öğrencelerimiz için oldukça verimli geçiyor ve güzel neticeler alınıyor. Fuarın bölgesel olması nedeniyle de bir sinerji oluşacağı kanaatindeyim. Trakya Kalkınma Ajansı olarak bu fuara hem maddi hem de manevi olarak destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, toplantıya katılanlara fuarın gerçekleştirileceği alanı gezdirerek yapılacak işlemler hakkında bilgi verdi.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 24-25 Şubat 2020 tarihleri arasında Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Trakya Kariyer Fuarı etkinliklerine öğrenciler, mezunlar ve tüm vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.