DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22903802,74%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Ragbi, 15’li Ragbi Ligi şampiyonu oldu  

Trakya Ragbi, 15’li Ragbi Ligi şampiyonu oldu  

ABONE OL
17 Eylül 2020 13:54
Trakya Ragbi, 15’li Ragbi Ligi şampiyonu oldu  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin ulusal ragbi liglerindeki temsilcisi Trakya Ragbi, 2020 Yılı Naim Süleymanoğlu 15’li Ragbi Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı.

Türkiye Ragbi Federasyonu(TRF) faaliyet planları arasında bulunan 2020 Yılı Naim Süleymanoğlu 15’li Ragbi Ligi, dünyayı etkisi altına alan pandeminin ülkemizde de görülmeye başlamasına kadar devam etmişti. Erteleme kararının ardından liglerin tekrardan başlamasının mümkün olmayacağı anlaşılınca, Türkiye Ragbi Federasyonu, oynanmış maçlar sonucunda oluşan mevcut lig sıralaması ile ligi tescil etti.

Böylece Trakya Ragbi, kulüp tarihindeki ilk 15’li ragbi şampiyonluğunu kazanırken, şampiyonluk kupası, TRF Başkanı Murat Pazan’ın tebrik mektubuyla birlikte kulübe ulaştı.

Trakya Ragbi Kulübü Başkanı Zafer Eray, 2020 yılının kulüpleri adına özel bir anlam taşıdığını belirterek, “Kuruluşumuzun 10. yılını yaşıyoruz. Bizim için özel olan bu yılda, Trakya Ragbi formasıyla emek vermiş tüm oyuncularımız bir araya gelmişti. Sahada tekrardan birlikte olma amacımızı tam anlamıyla maalesef gerçekleştiremedik. Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi, ülkemizde de kendisini gösterdi ve hayatın her alanında olduğu gibi bizim ragbi liglerimize de ara verildi. Bizim için özel olan bu yılda, beraber yeterince maç yapamamanın üzüntüsünü yaşarken, Türkiye Ragbi Federasyonu’ndan gelen güzel haberle yüzlerimiz güldü. 10. yılımızda, kulübümüzün koleksiyonuna yeni bir unvan ve kupa eklenmiş oldu. Ne mutlu bize! Amatör olmamıza rağmen, oyuna profesyonel yaklaşıp, profesyoneller gibi çalışıyorduk. Yıllardır sürdürdüğümüz gelişim, bizleri kupalar kazanan bir takım haline dönüştürdü. Ne mutlu Edirne’ye! 2018 yılından beri Trakya Ragbi, bu şehre, üç Türkiye birinciliği, bir Türkiye ikinciliği ve bir Türkiye üçüncülüğü getirdi. Edirne, Türkiye’nin önde gelen ragbi şehirlerinden oldu. Trakya Ragbi’yle kamp yapmak için gelen uluslararası konukları ağırlar oldu. İnanın, tüm bunları çok kısıtlı imkânlarla başarıyoruz. Bir sonraki maça nasıl çıkarız endişesini sürekli yaşıyoruz. Edirnelilerin ragbiyi ve bizleri daha yakından tanımasını, maçlarımıza gelmesini yürekten istiyoruz. İnanıyoruz ki tüm dünyada çok sevilen bu spor, Edirneliler tarafından da çok sevilecek ve şehre yeni bir renk, yeni bir heyecan gelecek. Bizlere destek olan başta ailelerimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Herkes duysun! Trakya Ragbi, Edirne’ye bir ulusal şampiyonluk daha kazandırdı.’

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.