DOLAR 32,5195 -0.09%
EURO 34,8322 -0.11%
ALTIN 2.425,87-0,16
BIST 9.695,790,53%
BITCOIN 2144269-0,74%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi heyeti, Sırbistan’da temaslarda bulundu

Trakya Üniversitesi heyeti, Sırbistan’da temaslarda bulundu

ABONE OL
18 Nisan 2023 15:01
Trakya Üniversitesi heyeti, Sırbistan’da temaslarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve beraberindeki heyet, Sırbistan temasları kapsamında Belgrad Üniversitesi ve ATSSB Üniversitesi ile Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği, MEB Belgrad Eğitim Müşavirliği ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Belgrad Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğünü ziyaret eden Trakya Üniversitesi heyeti, iki üniversite arasında imzalanacak Erasmus + anlaşması başta olmak üzere öğrenci ve personel hareketliliği ile ortak projeler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Trakya Üniversitesi heyetine ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Milli Eğitim Müşaviri Dr. Mehmet Yılmazata da eşlik etti.

Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Balkan Üniversiteler Birliğinde yürütülen verimli ortaklığın Erasmus alanında da gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gelecek dönemde daha fazla öğrenci ve personel hareketliliği olacağını belirtti. Öğrencilerin Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği ile uluslararası deneyim kazandığı söyleyen Gürgendereli, bunun da öğrencilerin akademik başarı ve iş hayatlarına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Belgrad Üniversitesi Dış İlişkiler Merkez Müdürü Branka Janda Markovic, Trakya Üniversitesi ile ortak platformlarda yürütülen çalışmaların çok kıymetli olduğunu ve Erasmus alanında iş birliğinin gelişerek devam etmesinden memnuniyet duyduğunu söyleyerek Trakya Üniversitesi ile Belgrad Üniversitesi arasında her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti. Ziyarette, Erasmus Ofis Koordinatörü Duşan Bugarski de hazır bulundu.

ATSSB Üniversitesi Eramus Ofisinde gerçekleştirilen ziyarette Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Trakya Üniversitesinin deneyimli personeli ve tecrübesi ile Erasmus alanında kendini kanıtlamış bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayarak bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten Gürgendereli, misafirperverlikleri için ATSSB Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Tatjana Marinkoviç’e teşekkür etti.

ATSSB Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Tatjana Marinkoviç de Trakya Üniversitesi ile Erasmus anlaşması imzalamaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, öğrenci ve personel hareketliliğinin iki kurum için de fayda sağlayacağını söyledi. Görüşme, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Trakya Üniversitesi Heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy’u Ziyaret Etti

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ile makamında bir araya geldi. Ziyarette, Türkiye’nin Balkanlar stratejisi ile Trakya Üniversitesinin Balkanlar vizyonu ve olası iş birlikleri konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Trakya Üniversitesinin, Türkiye’nin Balkanlar politikası doğrultusunda bir vizyon çizdiğini ifade eden Merkez Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Balkanlarla ilişkiler ve iş birliklerine önem verdiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selam ve saygılarını ileterek konuşmasına başlayan Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli “Bu vizyonun hayata geçirilmesi ve çeşitli iş birliklerine imza atmamızda bölgedeki misyon şefliklerimizin destekleri oldukça kıymetli. Değerli Büyükelçimiz Hami Aksoy ile eş güdüm içerisindeki çalışmalarımız sayesinde Trakya Üniversitesi’nin Sırbistan’daki algısı her geçen gün daha da güçleniyor. Kendilerine destekleri ve iş birlikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesinin bilgi birikiminin ve köklü geçmişinin, Balkanlar için büyük bir şans olduğunu ifade eden T.C. Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, üniversitenin bölgedeki çalışmalarını desteklediklerini vurgulayarak, iş birliklerinin artarak devam edeceğini belirtti. Trakya Üniversitesinin gerçekleştirdiği saha ziyaretleri ve çalışmalarının Balkanlar için çok önemli olduğunu ifade eden Büyükelçi Aksoy, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu nezdinde, Trakya Üniversitesine tebrik ve selamlarını iletti. Ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.

Belgrad Milli Eğitim Müşaviri Dr. Mehmet Yılmazata ile Bir Araya Gelindi

Sırbistan temasları kapsamında Belgrad’da bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, Belgrad Milli Eğitim Müşaviri Dr. Mehmet Yılmazata’yı makamında ziyaret etti. Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, gerçekleştirdikleri tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Sırbistan’daki temasları boyunca kendilerine destek olan Dr. Yılmazata’ya teşekkürlerini sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Yılmazata, Trakya Üniversitesinin Balkanlar’da yürüttüğü çalışmaların çok değerli olduğunu belirterek Milli Eğitim Müşavirliği olarak Trakya Üniversitesi ile birlikte çalışmanın kendileri için çok kıymetli olduğunu vurguladı. Dr. Yılmazata ayrıca, Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan Sırpça afiş ve broşürlerin daha fazla öğrenciye ulaşması için çalışacaklarını belirtti.

Erasmus staj hareketliliği ve eğitim projelerindeki iş birliğinin artırılarak devam ettirilmesi yönünde görüş birliğine varılan ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dinser Şahin Ziyaret Edildi

Trakya Üniversitesi heyeti Sırbistan’daki faaliyetler kapsamında Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra ülkenin tanıtımı amacıyla kültür ve sanat aktiviteleri yürüten ve bilimsel çalışmalara destek veren Yunus Emre Enstitüsü’nün önemli işlere imza attığını söyledi. Trakya Üniversitesinin Balkanlardan gelen öğrencilere verdiği önem ve bu doğrultuda sağlanan eğitim imkânları hakkında bilgi veren Gürgendereli, Yunus Emre Enstitüsü ile iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

Üniversitelerle önemli iş birlikleri yaptıklarını ve kültür merkezleri aracılığıyla Türk kültür ve sanatını tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenleyip, ülkeyi temsil etmeye çalıştıklarını dile getiren Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dinser Şahin, ziyaretlerinden dolayı Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve ekibine teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.