DOLAR 32,3408 0.18%
EURO 35,1444 -0.12%
ALTIN 2.240,67-0,11
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2077131-5,64%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi, Kuzey Makedonyalı öğrencilere tanıtıldı

Trakya Üniversitesi, Kuzey Makedonyalı öğrencilere tanıtıldı

ABONE OL
30 Mayıs 2023 10:52
Trakya Üniversitesi, Kuzey Makedonyalı öğrencilere tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi, uluslararası tanıtım faaliyetlerini Balkanlara taşımaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Dr. Öğr. Üyesi Feyza Nazan Gündüz, Ali Erhan Konuk ve Doktora öğrencisi Acera Adjera Alitoska Kazaz’dan oluşan heyet, Trakya Üniversitesini tanıtmak ve ikili iş birliklerini genişletmek amacıyla Kuzey Makedonya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Kuzey Makedonya’nın İştip’e bağlı Radanya köyüne bir ziyaret gerçekleştiren heyet, Trakya Üniversitenin eğitim olanakları, akademik programları, kampüs imkânları ve sosyal faaliyetleri hakkında tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Öğrenci ve ailelerin bilgilendirildiği programda, üniversiteyi tanıtan broşür ve materyaller dağıtıldı. Etkinlikte, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamlarını getirdiklerini ileten Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, kendilerini gelecek yıl Trakya Üniversitesi öğrencileri arasında görmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Trakya Üniversitesi heyeti tarafından, Kuzey Makedonya’nın İştip şehrinde Anadolu Lisesi, Sağlık Lisesi ve Meslek Lisesi; Kırçova şehrinde Drita Lisesi, Mirko Mileski Lisesi ve Teknik Lisesi’nde 150’den fazla öğrenciye, üniversitenin akademik birimleri, eğitim programları, öğrencilere sunulan sosyal imkânlar ve öğrenci kulüpleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca heyet, üniversitenin öğrencilere sunduğu olanakları tanıtmak üzere Makedonca, Arnavutça ve Türkçe hazırladıkları broşürleri dağıttı.

İştip Müftülüğünün de ziyaret edildiği temaslar kapsamında Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürgendereli, Trakya Üniversitesinin Balkan coğrafyasındaki faaliyetleri hakkında Müftü Prof. Dr. Nasir Recepi’ye bilgi vererek Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamlarını iletti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Recepi, Trakya Üniversitesi ile her daim iş birliğine hazır olduklarını, İştip’teki Trakya Üniversitesinde eğitim almak isteyen öğrencilere destek olacaklarını belirtti.

Kırçova Belediyesinin de ziyaret edildiği görüşmelerde ikili iş birlikleri ele alındı. Balkan coğrafyasında gidilmemiş bölgelere de ulaşarak Trakya Üniversitesini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen görüşmede Üniversitemiz ve tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler veren Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürgendereli, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Trakya Üniversitesinin bölgede önemli bir değer olduğunu belirten Belediye Başkanı Sekreteri Aneta Nasteska, Trakya Üniversitesinin gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetlerinin çok kıymetli olduğunu, Kırçova’daki öğrencilere Trakya Üniversitesinde eğitim almaları için bilgilendirme çalışmalarında destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Heyet, ardından Saint Kliment Ohridski Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Svetlana Veljanovska’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Trakya Üniversitesinin akademik birimleri hakkında bilgi verilerek, Erasmus anlaşması imzalanması, personel ve öğrenci değişimi gerçekleştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Veljanovska, Trakya Üniversitesi ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaret, Merkez Müdürü Gürgendereli’nin, Dekan Veljanovska’ya hediye takdimi ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.