DOLAR 32,3149 0.19%
EURO 35,1371 0%
ALTIN 2.283,710,28
BIST 8.806,72-0,01%
BITCOIN 22699160,14%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi, Sırbistan’da tanıtıldı

Trakya Üniversitesi, Sırbistan’da tanıtıldı

ABONE OL
17 Nisan 2023 13:07
Trakya Üniversitesi, Sırbistan’da tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi, uluslararası tanıtım faaliyetlerini Balkanlar’a taşımaya devam ediyor. Yüzde 80’i Balkan ülkelerinden olmak üzere 4 bin 500 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü Trakya Üniversitesi, Sırbistan’daki aday öğrencilere tanıtıldı.

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alperen Karapınar, Öğr. Gör. Özay Ak, Ali Erhan Konuk ve Murat Aygün, Trakya Üniversitesini tanıtmak ve ikili iş birliklerini genişletmek amacıyla Sırbistan’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesi heyeti tarafından Sırbistan’ın Kraljevo şehrinde Ormancılık Lisesi ile Vrjacka Banja Turizm ve Otelcilik Lisesi; Novi Pazar şehrinde Ekonomi Lisesi, Novipazar Lisesi ve Sağlık Lisesi’nde 200’den fazla öğrenciye, Trakya Üniversitesi hakkında bilgi verildi.

Türkiye Mezunları Derneği ve Novi Pazar Belediyesi Kültür Merkezi’nin de ziyaret edildiği görüşmelerde, ikili iş birlikleri ele alındı ve öğrencilere Trakya Üniversitesi tanıtıldı. Türkiye Mezunları Derneği tarafından organize edilen toplantıya katılan heyet, Türkiye’de eğitim almayı düşünen 30’dan fazla öğrenciyle bir araya geldi. Programda, yöneticilere ve öğrencilere Trakya Üniversitesinin akademik birimleri, eğitim programları, öğrencilere sunulan sosyal imkânlar, kampüs yaşamı ve öğrenci kulüpleri hakkında sunumlar yapıldı. Trakya Üniversitesinin tanıtım ve ziyaretlerine, Belgrad Milli Eğitim Müşaviri Dr. Mehmet Yılmazata da eşlik etti.

Heyet, ardından Türkiye Cumhuriyeti Novi Pazar Başkonsolosu Başar Başol’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürgendereli, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamlarını getirdiklerini söyleyerek, Trakya Üniversitesinin Balkan coğrafyasındaki faaliyetleri hakkında Başkonsolos Başol’a bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Başar Başol, Trakya Üniversitesi ile her daim iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaret, Merkez Müdürü Gürgendereli’nin, Başkonsolos Başol’a hediye takdimi ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.