DOLAR 32,6039 0.12%
EURO 35,0377 0.43%
ALTIN 2.418,56-0,18
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092317-3,50%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Trakya Üniversitesi’nde Aşık Veysel anıldı

Trakya Üniversitesi’nde Aşık Veysel anıldı

ABONE OL
30 Kasım 2022 10:32
Trakya Üniversitesi’nde Aşık Veysel anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen gecede büyük ozan Aşık Veysel anıldı.

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen “Gör Beni, Duy Beni-Âşık Veysel’i Anma Gecesi” düzenlendi.

Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen geceye Edirne AK Parti Milletvekili, MKYK Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Dr. Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrenciler ve davetliler katıldı

Edirne İYİ Parti Milletvekili Orhan Çakırlar’ın gönderdiği telgrafın okunmasının ardından gece Aşık Veysel’in hayatını anlatan belgeselin izlenmesi ile devam etti.

Burada konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Aşık Veysel, bu toprağın insanını; bu toprağın dokusuyla, kokusuyla, sesiyle, tınısıyla anlatmaktadır. Onun sesinde ve sazında insanımızın özü, kardeşliği ve birlikte yaşama duygusu vardır. Büyük ozanımız Âşık Veysel’i rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Aşık Veysel’in şiirlerinin, Emre Çam yönetimindeki müzik ekibi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından seslendirilmesi ile gece sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.