DOLAR 32,5975 0.37%
EURO 34,7950 0.16%
ALTIN 2.498,180,57
BIST 9.454,42-0,74%
BITCOIN 21055075,25%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Trakya’daki azınlık, Müslüman Yunan azınlıktır”

“Trakya’daki azınlık, Müslüman Yunan azınlıktır”

ABONE OL
11 Şubat 2020 15:36
“Trakya’daki azınlık, Müslüman Yunan azınlıktır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Pavlopulos Batı Trakya Türklerinin bütün dayatmalara rağmen reddettiği söylemlerini tekrarlayarak: “Yunanistan’da Batı Trakya’da yaşayan Batı Trakya (Türk) Azınlığı Yunan Müslümanlardır ve bu hiçbir zaman değişmeyecektir” dedi. 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos 10 Şubat Pazartesi günü Şapçı Belediyesi’ne bağlı Maronya köyünü ziyaret etti. Cumhurbaşkanı, Maronya bölgesinde bulunan tarihi Yunan eserlerin ve köyün Unesco’ya dahil edilmesi vesilesiyle bölgeye geldi.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos’u bölgede ağırlayan Şapçı Belediye Başkanı Haritopulos, temsili olarak belediyenin anahtarını teslim ederek cumhurbaşkanını belediyenin seçmeni ilan etti.

10 Şubat pazartesi günü öğle saatlerinde Maronya Belediyesi binasına teşrif eden Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Maronya’da vatandaşlara belediye binasında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı, vatandaşlara Maronya’yı neden ziyaret ettiğini dile getirdi ve tarihi eserler hakkında bilgi verdi.

“BATI TRAKYA’DAKİ AZINLIK, YUNAN MÜSLÜMAN AZINLIKTIR”

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, her Batı Trakya ziyaretinde yıllardır kimlik mücadelesi veren mazlum Batı Trakya Türklerini inciten devlet politikasını tekrar (Türk kimliğini inkâr) etmeyi de ihmal etmedi. Aslında Batı Trakya’ya her gelişinin asıl gayesinin bu inkarcı söylemler olduğu biliniyor. Cumhurbaşkanı, aba altında sopa gösterir gibi yaptığı konuşmasının devamında Yunanistan’da Batı Trakya’da yaşayan Batı Trakya (Türk) Azınlığı’nın Yunan Müslümanları olduğunu ve bunun hiçbir zaman değişmeyeceğini ifade etti. Yunanistan’ın dini özgürlükler ülkesi olduğunu beyan ederken etnik kökenleri değişik olan vatandaşlar için konuşmaktan sakındı.

“TÜRKİYE’YE CEVAP: EVET, ADALARI ‘CASUS BELLİ’ TEHDİDİNE KARŞI SİLAHLANDIRIYORUZ”

Türkiye’nin Savunma Bakanı Hulusi Akar’a da kürsüden cevap veren Cumhurbaşkanı Pavlopulos, adaların silahlandırılması konusunda zaten kendilerinin saklı bir şey yapmadığını, AB ve BM kanunları çerçevesinde komşu ülkelerden bir tehlike esnasında bunun çok mantıklı olduğunu ve nitekim Türkiye’nin yıllardır 6 milin üzerine çıkmada casus belli tehdidinin zaten en büyük tehlike olduğunu belirtti.

“TÜRKİYE BİLSİN Kİ, YUNANİSTAN TEK BAŞINA DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti: ‘’Unutulmamalıdır ki Yunan Trakya’sı ayrıca Avrupa Trakya’sı da sayılır. Çünkü aynı şekilde Yunanistan’ın sınırları Avrupa’nın da sınırlarıdır. Biz komşularımızla tabii ki barış içinde yaşamak isteriz ama her zaman uluslararası ve AB antlaşmaları çerçevesinde olmalıdır. Türkiye’nin artık şunu anlaması gerekiyor, Yunanistan tek başına değildir, çünkü Yunanistan bir Avrupa’dır ve komşunun ona göre bunu bilerek hareket etmesi gereklidir. Türkiye’nin bu haksız çıkışlarını Yunan halkı ve AB emin olun ki güçlü bir şekilde durduracaktır. Onun için bilinmelidir ki; Yunan halkı kendi sınırlarını ve toprak bütünlüğünü korumaya her zaman hazırdır. Onun için komşu Türkiye’ye şunları söylemek isterim;

1- Toprak bütünlüğümüz ve sınırlarımız için hiçbir anlaşma yapılamaz ve ne pahasına olursa olsun korunacaktır.

2- Ege’de Türkiye’nin iddia ettiği gibi Gri Bölge yoktur. Sınırlar AB ve BM antlaşmaları ile çizilmiş ve 2000 yılında çıkan Natura programında en küçük taş parçaları bile bu programa dahil edilmiştir. Çünkü AB sınırları AB için önemlidir. Adaların silahlandırılma olayı da BM’nin 51. Maddesinde açık bir şekilde belirtilmektedir. Yakın tehdit durumunda her NATO ülkesinin buna hakkı vardır.

“TÜRKİYE-LİBYA ANLAŞMASI BİZİM İÇİN SADECE GEÇERSİZ DEĞİL, ASILSIZDIR”

Son olarak, bu kürsüden Libya mutabakatı için de bir şeyler söylemek istiyorum. Türkiye-Libya arasında yapılan bu antlaşma bizim için sadece geçersiz değil asılsızdır. Bir kez daha söylüyorum, bizler Yunan adalarını gizli bir şekilde silahlandırmıyoruz, biz bu savunma kalkanını mecbur edildiğimizden dolayı kullanıyoruz.’’

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, kırk dakikalık konuşmasının yarısını Türkiye’ye mesaj göndermek ve savunma konusundaki hassasiyet için ayırması dikkat çekti.

(http://milletgazetesi.gr)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.