DOLAR 32,5482 0.1%
EURO 34,9203 0.69%
ALTIN 2.434,550,09
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21740540,12%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ heyeti, Mostar’da tanıtım ve temaslarda bulundu

TÜ heyeti, Mostar’da tanıtım ve temaslarda bulundu

ABONE OL
20 Nisan 2023 11:56
TÜ heyeti, Mostar’da tanıtım ve temaslarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alperen Karapınar, Öğr. Gör. Özay Ak, Ali Erhan Konuk ve Murat Aygün’den oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Bosna-Hersek’in Mostar şehrinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesi heyeti, başkent Saraybosna’nın ardından Mostar şehrinde Konjic Lisesi, Ekonomi Lisesi ve İnşaat Lisesi’nde 100’den fazla öğrenciyle bir araya gelerek Üniversitenin ve Edirne’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Ziyarette, uluslararası öğrencilere sunulan imkânlar, bölüm ve programlar ile Erasmus öğrenimi ve staj hareketliliği hakkında bilgi verildi. Trakya Üniversitesinin tanıtıldığı etkinlikte, bilgi paylaşımının ardından öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosu Yaşar Ergün Ziyaret Edildi

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Mostar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Yunus Dilber eşliğinde, Başkonsolos Yaşar Ergün’ü makamında ziyaret etti. Gürgendereli, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selam ve saygılarını ileterek, Trakya Üniversitesinin Balkanlar’daki tanıtım faaliyetleri hakkında Başkonsolos Yaşar Ergün’e bilgi verdi.

Trakya Üniversitesini Mostar’da görmekten mutluluk duygunu dile getiren Başkonsolos Yaşar Ergün, bu tür çalışmaların Türk Yükseköğretimi için önemli olduğunu vurguladı. Başkonsolos Yaşar Ergün, tanıtım faaliyetlerinin Mostar ve çevresindeki çok sayıda öğrencinin Trakya Üniversitesini tercih etmesinde etkili olacağını dile getirerek, Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve heyetine ziyaretleri için teşekkür etti. Ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Yunus Dilber ile Bir Araya Gelindi

Trakya Üniversitesi heyeti, Bosna-Hersek’teki tanıtım çalışmaları kapsamında Mostar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Yunus Dilber’i ziyaret etti. Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, ağırlıklı olarak Boşnakların ve Hırvatların yaşadığı Mostar şehrinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nin Türk dili, kültürü ve tarihi ile ilgili çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Yunus Dilber’e, Türkiye ve Trakya Üniversitesinin tanıtımına yapmış oldukları katkılar için teşekkür eden Gürgendereli, çalışmalarında başarılar diledi.

Yunus Emre Enstitüsü Mostar Koordinatörü Yunus Dilber, Trakya Üniversitesini Mostar’da görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Balkan ülkelerinde yapılacak dil, kültür ve tarih çalışmalarına her zaman destek olduklarını söyleyen Dilber, Trakya Üniversitesinin faaliyetlerinin önemli bulduklarını belirterek, teşekkürlerini iletti. Ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.