DOLAR 32,5962 0.36%
EURO 34,7827 0.03%
ALTIN 2.496,290,49
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20363021,72%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜ’nün deprem bölgesine desteği sürüyor

TÜ’nün deprem bölgesine desteği sürüyor

ABONE OL
9 Şubat 2023 11:34
TÜ’nün deprem bölgesine desteği sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesinde doktor, sağlık personeli ve arama kurtarma görevlilerinden oluşan ekip, yaşanan depremin ardından arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılmak üzere Elbistan’a yola çıktı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde yıkıma neden olan deprem için Trakya Üniversitesinde başlatılan topyekün yardım seferberliği, ilk günden itibaren aralıksız devam ediyor.

Trakya Üniversitesinde akademik, idari personel ve öğrenciler depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için el ele verdi. Trakya Üniversitesinde görevli “Destek AFAD Gönüllüsü” personelinin ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin ardından doktorlar, sağlık çalışanları ve arama-kurtarma ekibinden oluşan personel de depremin yaralarını hafifletmek için bölgeye hareket etti.

Trakya Üniversitesi Hastanesinden kardiyoloji, anesteziyoloji, ortopedi, acil tıp, iç hastalıkları, deri ve zührevi hastalıklar alanında uzman 9 hekim ile acil sağlık personeli ve hemşirelerden oluşan 11 sağlık çalışanı ve 17 arama-kurtarma personeli, yardım malzemeleri ile birlikte Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine doğru yola çıktı. Yanlarında sağlık malzemeleri ile bölgeye hareket eden ekip, enkazdan çıkarılacak yaralıların tedavisinde ve sağlık kuruluşlarına ulaşmalarında görev yapacak. Arama kurtarma ekipleri de enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için çalışmalar yürütecek.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM VE DESTEKLER SÜRÜYOR

Trakya Üniversitesi çalışanları, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için adeta seferber oldu. Trakya Üniversitesi personelinin desteğiyle hazırlanan bir TIR dolusu yardım malzemesi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere deprem bölgesine gönderildi.

Balkan Kongre Merkezi’nde toplanan yardımlar, çok sayıda öğrenci ve çalışanın destekleri ile TIR’a yüklendi. Elbistan’a doğru hareket eden yardım TIR’ında ilk yardım, ilaç ve tıbbi malzeme başta olmak üzere afetzedelerin giyinme, barınma, gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak çok sayıda yaşam malzemesi ile arama ve kurtarmada kullanılacak teknik ekipman yer alıyor.

Arama ve kurtarmada kullanılacak jeneratör, delici hilti, projektör, çekiç, balyoz, kazma ve kürek gibi teçhizatı da taşıyan TIR, bölgede görev yapacak personelin ardından üniversiteden ayrıldı. Trakya Üniversitesi personeli ile yardım malzemelerinin bölgeye ulaşmasının ardından depremden etkilenen vatandaşlara sıcak çorba, çay ve yemek ikramında da bulunulacak.

REKTÖR TABAKOĞLU “ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİYORUZ.”

Ülke ve millet olarak zor günlerden geçtiklerini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Üniversitesi olarak ilk andan itibaren deprem için seferber olarak, afetzedelerimize gereken her türlü desteği vermek için harekete geçtik. Afetin ilk gününde Trakya Üniversitesi bünyesindeki 20 kişilik AFAD gönüllüsü ekibimiz, devam eden arama ve kurtarma faaliyetlerine katılmak için bölgeye hareket etti. Şu anda Samandağ’da faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyorlar. Ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 5 ve 6. sınıf öğrencilerinden oluşan 22 kişilik bir ekip, yanlarında hekimlerle beraber deprem bölgesindeki afetzedelerin tedavilerine destek olmak için Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine doğru yola çıktı. Şimdi de Trakya Üniversitesi Hastanemizde görev yapan 9 doktorumuzu, aralarında acil sağlık teknisyeni ve hemşirelerin olduğu 11 sağlık çalışanımızı ve arama-kurtarma faaliyetlerinde görev yapacak 17 personelimizi bölgeye sevk ediyoruz. Yanlarında çok miktarda ilaç, tıbbi malzeme ile yiyecek, giyecek, araç gereç ve ihtiyaç malzemeleri götürüyorlar. Trakya Üniversitesi Ailesinin bağışlarıyla oluşturulmuş 1 TIR erzak kolisini de bölgeye gönderiyoruz. Sayın Valimiz de Elbistan’da koordinasyonla görevlendirildi. Trakya Üniversitesi olarak bizler de orada hem vatandaşlarımızın tedavileri için sağlık kabinleri oluşturacak hem de beslenme ihtiyaçlarına yönelik bir yemek istasyonu kurmuş olacağız. Trakya Üniversitesi Ailesi olarak bir nebze de olsa vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, acılarını dindirmek istiyoruz. Akademik, idari personel ve öğrencilerimiz ile birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, deprem bölgesindeki öğrencileriyle irtibata geçerek durumlarını öğrendiklerini bilgisini aktardı.

Trakya Üniversitesi Sivil Savunma Amiri Hüseyin Türkel de ülkemizde yaşanan deprem felaketi karşısında birbirilerine kenetlenmiş şekilde hareket ettiklerini belirterek, “Bu birliktelik ve dayanışmanın güzel örneklerinden birini dün AFAD gönüllüsü arkadaşlarımız, bugün de öğrencilerimiz, sağlık personellerimiz ve çalışanlarımız gösteriyorlar. Trakya Üniversitesinde topyekûn bir birliktelik ve kenetlenme var. Bölgeye çok sayıda gönüllü olarak gitmek, yardım çalışmalarına katılmak isteyen öğrencimiz ve personelimiz var. Her birine destekleri için teşekkür ediyoruz. Bu zor durumun hep birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Arama Kurtarma ekibinde görevli Gökhan Erginler de arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak gerekli ekipman hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, enkaz altında kalan afetzedelere yardım için bölgeye hareket edeceklerini ifade etti.

Elbistan’a gidecek ekipte yer alan Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında görevli Dr. Öğr. Üyesi Cihan Öztürk de yardımcı sağlık personeli ile birlikte afetzedelerin yaralarını sarmak için seferber olduklarını dile getirerek, en kısa sürede deprem bölgesine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Tıp Fakültesi Acil Servis Hemşiresi Burak Usta ise depremde yaşanan kayıplar nedeni ile üzgün olduklarını söyleyerek, Trakya Üniversitesi olarak depremden etkilenen vatandaşların yanında olmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.