DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,780,70
BIST 9.725,420,03%
BITCOIN 2059815-4,15%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turistlerin lokma kuyruğu

Turistlerin lokma kuyruğu

ABONE OL
20 Kasım 2021 11:22
Turistlerin lokma kuyruğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mor Ev Kadın Meclisi Üretim grubu her Cuma yaptığı lokmalarla yerli yabancı turistlere kuyruk oluşturuyor. Sabah saatlerinde pişirmeye başladıkları lokmalarla Mor Ev Kadın Atölyesi, Ulus Pazarı’na giden müşterilerin ilk durağı olmayı başardı. Bir buçuk ay önce başladıkları lokma üretimi ile kadınlar, ev ekonomilerine katkı sunmaya devam edeceklerini, ücreti karşılanan hayır işlerinde de sipariş alarak lokma dağıtabileceklerini de belirtti.

“TATMİN EDİCİ DEĞİL AMA PAZAR HARÇLIĞIMIZI ÇIKARIYORUZ”

Kadın Meclisi Üretim Grubu üyesi Hafize Belge, “Biz lokma grubu oluşturduk aramızda 8 arkadaş. Her hafta değiştirerek 4’er arkadaşla çalışıyoruz nöbetleşe. Bu hafta sıra bizde. Ben evde hamurunu her şeyini hazırlıyorum. Sabah 8 buçukta gelip her şeyi hazırlayıp pişiriyoruz. Kadınlarımıza destek amaçlı. Arkadaşımız buradan parasını kazanıyor. Yemekliğini de alıp eve gidiyor. Kazandığımız parayı dörde bölüyoruz. Şu an 35 kilo hamur yoğurdum süt, yumurta, un, mayamız var. Lokmamız 2 lira. Patatesli lokmada çıkartıyoruz değişik lezzet. Tabi yağ pahalı, un pahalı. O kadar tatmin edici kazanamıyoruz ama Pazar harçlığımızı çıkarıyoruz. O bize yetiyor. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz kadınlara böyle bir imkan sunduğu için. Lokma ekibini kuralı 1 buçuk ay oldu. İnşallah da devam edecek” dedi.

“LOKMA BİN YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR”

Kadın Meclisi yönetiminde Halk Eğitim El Sanatları Öğretmeni Sevilay Güler, “Lokma bizim bir kültürümüz. Sıcak sıcak dağıtılacak. Lokma bin yıl öncesinde dayanıyor. Kaşgarlı Mahmut’un Lugatu Türk eserinde kızgın yağa atılan hamur olarak geçiyor. Beraberlik ve dayanışma için yapılan, sıcak sıcak dağıtılan bir gıda.  Lokmalarımız sadece Cuma günü dökülüyor. Aynı zamanda hayır içinde alınan siparişlerin teslimini yapıyoruz. Ücret karşılığı yapıp hayır olarak dağıtıyoruz. Buraya gelip masalarımız var oturup yiyebilirler. Bu aynı zamanda kadınlarımıza ekonomik katkı oluyor, hepsi zaten çok becerikli” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.