DOLAR 32,5591 0.02%
EURO 34,8766 -0.03%
ALTIN 2.431,360,07
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2112510-2,88%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turizm çalışmaları masaya yatırıldı

Turizm çalışmaları masaya yatırıldı

ABONE OL
10 Ağustos 2022 10:20
Turizm çalışmaları masaya yatırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret ederek, Turizm Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda; Edirne’nin kültür ve turizm verileri, Edirne Sarayı ve Kıyık Tabya ile ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.

Ziyarette Vali H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısında, ilimizdeki tescilli sivil mimari eserleri, Turizm master planı çalışmaları, Edirne’nin kültür ve turizm verileri, Edirne Sarayı ve Kıyık Tabya ile ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.

Edirne Sarayı kazıları çalışmaları, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların durumları ile ilgili çalışmalar, Kıyık Tabya vaziyet planı çıkartılması ve Şükrüpaşa Anıtı ile ilgili projelendirme ve ihale edilme süreciyle ilgili sunum yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, ilimizdeki turizm tesisleri, yatak ve oda kapasiteleri, sağlık turizmi verileri gibi konularda da bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Kırbıyık, “Osmanlı’ya yaklaşık bir asır başkentlik yapan Edirne’mizin her köşesinde bir tarihi eser bulunmakta. Edirne; mimarisinde doruğa ulaşılmış Muhteşem Selimiye Camisi, yüzyıllar boyunca bir imparatorluğun karar merkezi olmuş Edirne Sarayı, Camileri, Çarşıları ve Hanlarıyla inanç ve kültür turizmi adına nadide birçok eseri içerisinde barındırıyor. Bunların yanında doğa ve deniz turizmi anlamında bakıldığında, kendi kendini temizleme özelliğine sahip pırıl pırıl Saros körfezi ve sahil bandına sahip olması oldukça kıymetli. Ayrıca gastronomisi ve kültürel zenginlikleri de düşünüldüğünde turizm anlamında oldukça büyük potansiyeli olan bir şehre sahip olduğumuz görülmekte. Tüm bu zenginlikler, bizlere beraberinde büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Gerek tarihi gerek kültürel ve gerekse doğal miraslarımızı itina korumak ve geleceğe taşımak gerektiğine inanıyorum. Özellikle Edirne Sarayı, Kıyık Tabya ve Şükrüpaşa Anıtı, Makedon Kulesi gibi eserlerin çalışmalarının hızlı bir tamamlanması gerektiğini değerlendiriyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırıp, sonuçlandırmak için imkân ve kabiliyetimizi Edirne’miz için sarf edeceğiz” dedi

Toplantıda Vali H. Kürşat Kırbıyık’a Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu eşlik ederken, Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yusuf Şamiloğlu, Edirne Rölöve Ve Anıtlar Müdür V. Tahir Yalçın ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü müdür yardımcıları ve şube müdürleri de hazır bulundu

Toplantının ardından Vali Kırbıyık ve beraberindekiler Edirne’ye özgü geleneksel el sanatlarının yaşatıldığı ve üretildiği atölyeleri gezdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.