DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 34,9759 -0.3%
ALTIN 2.324,210,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22806580,51%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turizm Haftası renkli görüntülerle başladı

Turizm Haftası renkli görüntülerle başladı

ABONE OL
16 Nisan 2022 11:20
Turizm Haftası renkli görüntülerle başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 46’ıncı Turizm Haftası gerçekleştirilen törenle başladı. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Turizm Master Planı’nı hazırladıklarını belirterek, bu planın Edirne turizmini 2030 yılına kadar kalite ve verimlilik açısından ileri götürmeyi amaçlayan bir yol haritası olduğunu ifade etti.

46’ıncı Turizm Haftası’nın açılışı programı Edirne Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi.  Her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası sebebiyle Atatürk Anıtı’na bırakılan çelenk sonrası saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tunahan Yaykındağ günün anlam ve önemi ile alakalı şiirini okudu.

“TÜRKİYE’NİN TURİZM HEDEFİ 75 MİLYON TURİST, 65 MİLYAR DOLAR GELİR”

Ardından konuyan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Türkiye’nın 2023 yılında 75 milyon turist ağırlamayı, turizm faaliyetlerinden ise toplamda 65 milyar ABD doları gelir elde etmeyi hedeflemekte olduğunu belirterek, “Nitekim ülkemizin 2021 yılında sağlamış olduğu 16.3 milyar dolarlık turizm geliri, turizm sektörünün Covid-19 pandemisi sonrası dönemde ortaya koyabileceği potansiyeli gözler önüne sermektedir. 2022 de 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefiyle yol çıkıldı” dedi.

“EDİRNE TURİZM PLANI, EDİRNE TURİZMİNİ 2030 YOLUNA GÖTÜRECEK YOL HARİTASİDİR”

Edirne Turizm Master Planı hazırladıklarını kaydeden Soytürk, “Şehrimizin büyüyen Türkiye turizm pastasından aldığı payı artırmak ve gelecek ziyaretçilere farklı ve sürdürülebilir bir destinasyon sunmak için paydaşlarımızla Edirne Turizm Master Planı’nı hazırladık. Edime Turizm Ana Planı, Edirne turizmini 2030 yılına kadar kalite ve verimlilik açısından ileri götürmeyi amaçlayan bir yol haritasıdır. Şehrimizin turizminin küresel boyutta rekabetçiliğinin yükseltilmesi, akıllı turizm, sürdürülebilirlik, hizmet kalitesinin artırılması, nitelikli turistlerin tercihlerinde Edirne’nin öne çıkması ve bunların bileşkesi olarak turizm faaliyetlerinden mümkün olan en yüksek faydanın elde edilmesi bu yol haritasının ana prensipleridir. Türkiye’nin 2023 yılı turizm hedeflerine ulaşması, merkezi yönetimin koordine edici ve destekleyici çabalarının yanında yerel ölçekte şehrimizde ki tüm turizm paydaşlarının benzer bir anlayış ve yaklaşım ile birlikte çalışması ile mümkün olacaktır” dedi.

“KÜLTÜR TEMALI MARKA KENT”

Edirne’nin 2023 Türkiye Stratejisine Kültür Temalı Marka Kent tanımlanmasının, şehre ayrı bir önem kazandırdığını vurgulayan Soytürk “Edirne, binlerce yıldır birçok medeniyete kucak açmış; birçok millete yurt olmuştur. Edirne; dolmenleri, tümülüsleri, arkeolojik eserleri, kaleleri ve müzeleriyle konuklarını çok eski zamanlara taşırken, camileri, köprüleri, hanları, hamamları, imaretleri ve sayılamayacak birçok eseri ile Osmanlı İmparatorluğu’nun o eşsiz günlerini zamanımıza taşır. Tabyalar, anıtlar ve şehitliklerle yakın tarihimizi; üniversitesi, spor kompleksleri ve tiyatrosuyla geleceğimizi aydınlatır. İlimiz Edirne sahip olduğu eşsiz tarihi ve kültürel zenginliği, doğal güzelliği, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapısı ve 2023 Türkiye Stratejisinde “Kültür Temalı Marka Kent” olarak tanımlanmış olması, şehrimizdeki turizm çalışmalarına ayrı bir önem kazandırmıştır. Şehrimizin, ülkemizin büyüyen ve gelişen turizm sektöründen yüksek pay alabilmesi ve tanıtım pazarlama stratejileri noktasında hak ettiği yere ulaştırılması için, yerel paydaşlarımız ile eş güdüm içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk’ün konuşması sonrası Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği Balkan Halk Dansları Topluluğu ve Halk Oyunları Tiyatro Eğitimi Kültür Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi sonrası Atatürk Anıtı’nda program sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.