DOLAR 32,3321 0.25%
EURO 35,0847 -0.13%
ALTIN 2.292,830,69
BIST 8.972,251,88%
BITCOIN 22737230,53%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Bayrağı çizimine tepki

Türk Bayrağı çizimine tepki

ABONE OL
22 Şubat 2021 15:34
Türk Bayrağı çizimine tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Takımlar Kamp binasının duvarında yer alan Türk Bayrağı çizimi ile ilgili, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “Kanuna aykırı bir çizim. Acilen düzeltilmelidir” dedi.

Türk Bayrağı’nın şekli, rengi ve kullanım alanları, “Türk Bayrağı Kanunu” tarafından koruma altına alınmıştır. Kanunun 7. Maddesinde şu ifadeler yer almaktadır:

“Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve yönetmelikte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. Bu Kanuna ve yönetmeliğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.”

“BİR ‘SÜS’ GİBİ İŞLENMESİ KANUNA MUHALEFETTİR”

Konuyla ilgili İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Takımlar Kamp binasının duvarına çizilen Türk Bayrağı’nın resmiyetten uzak ve kanuna aykırı olduğunu ifade etti. Çizimin düzeltilmesi gerektiğini belirten Başkan Demir, “Türk Bayrağı, rengini şehitlerin ve gazilerin kanından almış, milletimiz ve devletimiz için dokunulmaz bir değerdir. Bu değer kanun tarafından da koruma altına alınmıştır. Dolayısıyla Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Takımlar Kamp binasının duvarında kanuna aykırı bir çizim yer almaktadır. Bayrak bütünlüğü duvardaki klima ve pencereler nedeniyle bozulmaktadır. Resmiyetten uzak bu çalışmanın binanın duvarına bir ‘süs’ gibi işlenmesi kanuna muhalefettir. Acilen düzeltilmelidir. Kanunda belirtildiği gibi konu incelenmeli ve gereği yapılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kültür ve tarih dolu şehri Edirne’ye yakışmayan bir çalışma” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.