DOLAR 32,5818 0.07%
EURO 34,8829 0.02%
ALTIN 2.437,300,31
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21718110,17%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk büyüklerinin ismi fidanlarda yaşayacak

Türk büyüklerinin ismi fidanlarda yaşayacak

ABONE OL
7 Nisan 2022 10:44
Türk büyüklerinin ismi fidanlarda yaşayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Ocakları Edirne Şubesi ve Edirne Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle, TBMM’nin açılışı ve Milli Egemenliğin 100.yılı vesilesiyle oluşturulan Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’na Türk Büyüklerinin isimlerinin verildiği fidanlar dikildi.

Edirne’de oluşturulan Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’na, hayatta olan ve ebediyete intikal eden Türk Büyüklerinin isimlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere ulaştırılması, vatandaşlarımıza ağaç̧ ve orman sevgisini aşılamak, ormancılığın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe kurum müdürleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“AĞAÇ VE ORMAN SEVGİSİ İLE TÜRK BÜYÜKLERİNİN İSİMLERİ YAŞATILACAK”

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz burada yaptığı konuşmada, Türk Ocakları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yıl anısına Orman Genel Müdürlüğü ile 23 Ocak 2021 tarihinde protokol imzalanmıştır. Bu protokol ile ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları kapsamında Ebediyete intikal etmiş ve tarihe geçmiş Türk büyüklerinin isimlerini yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması amacıyla Türkiye’ye hizmet etmiş ve bir yönüyle Türk ocaklarında faaliyette bulunmuş kişilerin adının verileceği 65 hatıra ormanı kuruldu kuruluyor. Türk Ocakları Edirne Şubesi olarak yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu toplantısında ilimizde yapacak olduğumuz hatıra ormanına, Türk milleti için kurtuluş ve yükseliş çaresi kendi dini inançlarıyla milliyetçilik ülküsüne sarılmaktır diyen, hedef olarak da büyük güçlü kudretli müreffeh Türkiye’dir diyen, yenilmez ve başeğmez Türk milliyetçilerinin yürüyüşünün sonunda kurtuluş vardır, zafer vardır, şeref ve büyüklük vardır diyen, hepiniz birer Türk Bayrağı’sınız, Bayrağı lekelemeyin kirletmeyin yere düşürmeyin diyen Başbuğ Alparslan Türkeş adını verdik. Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in 25. ölüm yıl dönümünde kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk büyükleri ve Ebediyete intikal etmiş devlet büyüklerinin isimlerini yaşatılması ve gelecek kuşaklara ulaştırılması ile vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamak fidan dikme alışkanlığı kazandırmak ve ormancılığın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz fidan dikme etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum” dedi

Etkinlik fidanlara Türk Büyüklerinin isimlerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi sonrası son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.