DOLAR 32,5982 0.38%
EURO 34,8053 0.19%
ALTIN 2.494,350,41
BIST 9.465,77-0,62%
BITCOIN 21088075,45%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Eğitim Sen’de delege seçimi 

Türk Eğitim Sen’de delege seçimi 

ABONE OL
18 Ekim 2021 10:58
Türk Eğitim Sen’de delege seçimi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi 7.Olağan Genel Kurulu için Şükrüpaşa İlkokulu’nda delege seçimleri gerçekleşti. 4 dönem Başkanlık görevi yürüten Hakan Yıldız aday olmayacağını ve öğretmenlik görevini yürüteceğini belirtirken, başkanlığa Yakup Öz ve Mustafa Balkan Aday adayı olduğu belirtildi. 100 kişilik delegasyon ekibinin seçimi sonrası Kasım Ayı’nın ikinci haftasında ise Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi Olağan Genel Kurulu’nun yapılacağı da öğrenildi.

“7.OLAĞAN GENEL KURUL ÖNCESİ DELEGE SEÇİMİ”

Türk Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Hakan Yıldız yaptığı açıklamada, “Türk Eğitim Sen Edirne Şubesi olarak sendikamızın 7. Olağan Genel Kurulu için bugün delege seçimleri gerçekleştiriliyor. Olağan Genel Kurul delegasyonu ilimizde şubemizin il genelindeki faaliyet alanı olan ilçelerimizde ve üniversitede olarak sandıklar bölgesinde tamamında üyelerimizin geniş katılımıyla 7.Olağan Genel Kurul’da yeni seçilecek olan yönetim kurulumuzu seçmek için 100 kişilik delegasyon ekibi inşallah bugün akşam itibariyle gerçekleşecek, seçilecek. Türk Eğitim Sen Olağan Genel Kurulumuz Kasım Ayı’nın sonunda olacak. Takvim daha çok netleşmedi ama Kasım Ayı’nın ikinci yarısında gerçekleşecek olağan genel kurulumuz. Sendikamız kurulduğu tarihten itibaren 1992 sendikalar yasası daha yokken ilimizde bizim büyüklerimiz sendikamızı kurdular. Daha sonra kamu çalışanlarının sendika üyelikleri ile alakalı 2001 senesinde yasa çıktıktan sonra hızla sendika şube oldu. 2002 yılında birinci olağan genel kurulunu gerçekleştirmişti. 2002 yılından günümüze kadar gelen süreçte 6 Genel Kurul geçti. Bu 6 genel kurul dönem boyunca yaklaşık 20 yıllık süreçte hem 1.olağan genel kurulda hem 6 olağan genel kurulda yönetim kurulu ve yönetim kurulu üyesiyim. 2004-2005 yılından sonra şube başkan yardımcısı ve şube başkanı olarak aktif şekilde Türk Eğitim Sen ve Türk Kamu Sen’i ilimizde temsil etmeye ve kamu sendikacılığı adına elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ettik” dedi.

“BAŞKANLIĞA ADAY OLMAYACAĞIM, ÖĞRETMEN OLARAK DEVAM EDECEĞİM”

Artık başkanlık ya da yönetimde yer almak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyerek yeni seçilecek yönetime başarılar dileyen Hakan Yıldız “Bu 16-17 yıllık şube başkanlığı dönemimde ne biliyorsak, yasalar çerçevesinde ülkenin gerçeklerini yok saymayarak, kamu çalışanlarının refahının, ülkemizin huzur ve mutluluğu için elzem bir olması gereken husus olduğu konusunda ısrarla durarak tüm kamu çalışanlarının haklarını, hukuklarını koruyup kollamaya elimizden geldiğince faydalı olmaya çalıştık. Ancak bu 7.Olağan Genel Kurul’la beraber ben şube başkanı olarak 4 buçuk dönemdir sürdürdüğüm şube başkanlığı görevimi artık tekrar aday olmayacağımı, kamu sendikacılığı alanında ilimizde Türk Eğitim Sen Şube Başkanı adayı olmayarak bu noktada yönetim bazında görev almayacağım. İnanıyorum Türk Eğitim Sen ve Türk Kamu Sen bu geçtiğimiz süre içerisinde ortaya koyduğu ilkeli duruşu, gelecek dönemde bugünkü delegasyon seçimiyle birlikte oluşacak olan genel kurulda, seçilecek yeni yönetimde üzerine koyarak devam ettireceklerdir. İlk defa burada aday olmayacağımı kamuoyuna açıklıyorum. Öğretmenim. Öğretmen olarak meslek hayatıma devam edeceğim. Bu meslek hayatımıza araydı. Sendikacılık diye bir meslek yok. Seçimle iş başına gelinen bir görev. Gönüllü oluyorsunuz, gönüllü olduktan sonra seçildiğiniz bir görev haline geliyor. Şuna inanıyorum ki seçimle iş başına gelinen yerde her ne kadar bir tüzük yada kanuni zorunluluk yoksa zamanı geldiğinde bırakmak ve yeni arkadaşların yönetim görevini devralıp, yeni nefesler, yeni yollar açılmasını sağlamaya katkıda bulunmanın gerekli olduğuna inanıyorum. Ben bu zamana kadar çalışmalarımda Edirne Halkıyla, kamu çalışanlarını hiç birini ayırmadan üzdüğümüz kırdığımız insanlar olabilir. Kastımız önce ülkem sonra kendimizdir. Herkese teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar çalıştığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal etmiş çalışma arkadaşlarıma rahmet diliyorum. Salgın illeti ile boğuşan insanımıza da şifalar diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.