DOLAR 32,6028 0.38%
EURO 34,8206 0.23%
ALTIN 2.503,360,78
BIST 9.476,23-0,51%
BITCOIN 21018615,69%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Kadınlar Birliği’nden eğitime destek

Türk Kadınlar Birliği’nden eğitime destek

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:47
Türk Kadınlar Birliği’nden eğitime destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından bağışlanan tabletler, dün düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı tarafından teslim alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Arda Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende 20 adet tablet, Türk Kadınlar Birliği Edirne Şube Başkanı Ayşen Tamergil tarafından bağışlanarak, Dr. Arpacı’ya teslim edildi.

Törene, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Türk Kadınlar Birliği Edirne Şube Başkanı Ayşen Tamergil ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Dr. Arpacı, Türk Kadınlar Birliği Edirne Şube Başkanlığı’na eğitim adına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin salgın sürecinde eğitime ulaşmaları adına tüm tedbirlerin alındığını belirten Dr. Arpacı şöyle konuştu;

“Malumunuz olduğu üzere bugün salgın sürecinde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Uzaktan Eğitim süreci başladı. Öğrencilerimizin eğitim-öğretimden mahrum olmamaları için Uzaktan Eğitim yapıldı. Milli Eğitim Bakanımız EBA TV’ye kurdu kısa bir zaman içerisinde ve daha sonrada öğrencilerimiz hem canlı derslerle eğitimlerinden geri kalmadılar hem de diğer bütün enstrümanları kullanmak suretiyle çocuklarımız eğitimlerini sürdürmüş oldular zor koşullar dada olsa.

Ancak tabi ki bir Milli Seferberlik gibi düşünebilirsek bu arada öğrencilerimizin tablet eksikliklerini gerek Bakanlığımızın tüm illere göndermiş olduğu tabletler, gerek sizler gibi hayırseverlerin yapmış olduğu güzel bağışlarla öğrencilerimize katkıda bulunmuş olduk.

Daha önce bakanlığımız tarafından ilimize bin 650 adet tablet gönderildi. Hayırseverler tarafından yine 750 tablet gelmişti. Toplam 2 bin 400 tabletti. Bugün yine 20 adet tablette Türk Kadınlar Birliği, Edirne’de eğitimin daha nitelikli olması bağlamında katkı sunacak güzel bir hizmete imza atmış oldular. İnşallah bu tabletleri öğrencilerimize en kısa zamanda ulaştırıp onların imkanlarını daha da genişletmiş olacağız” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Edirne Şube Başkanı Ayşen Tamergil’de, birlik yönetiminin ve üyelerinin tablet bağışı kampanyası süresinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, tabletlerin öğrencilerimizin eğitime katkıda bulunması temennisiyle hayırlı olmasını diledi.

Tamergil’de, “Biz Türk Kadınlar Birliği olarak eğitime önem veren bir kuruluşuz. Eğitime, çocuklara, kadınlara önem verdiğimiz bir bölüm. Onun için eğitime katkı kampanyasını biz Ramazan ayında başlattık. Hayırsever Edirneliler, dostlarımız, eşlerimiz, üyelerimiz ufak katkılarda bulunarak bu tabletleri alabilme imkanına sahip oldu. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum.

Her zaman yanımızda oldular. Bizler bu kampanyanın daha çok devam etmesini arzu ediyoruz. Ama bu pandemi dolayısıyla da fazla bir faaliyette bulunamıyoruz. İnşallah önümüzdeki kış daha rahat olursa yaptığımız faaliyetlerle zaten burslu çocuklarımızda var. Eğitime daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz. Eğitimin Türkiye’nin geleceği için çocuklarımızın yetişmesinde çok büyük faydası olacaktır. Çocukların yetişmesinin Türkiye’nin gelişmesine çok büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çocuklarımız geleceğin istikbali” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği Edirne Şube Başkanı Ayşen Tamergil tarafından 20 adet tablet, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’ya teslim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.