DOLAR 32,3675 0.14%
EURO 34,9887 -0.27%
ALTIN 2.323,390,18
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22943262,30%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Kızılayı’ndan TÜ’ye kitap desteği

Türk Kızılayı’ndan TÜ’ye kitap desteği

ABONE OL
2 Şubat 2023 11:24
Türk Kızılayı’ndan TÜ’ye kitap desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay tarafından Trakya Üniversitesi (TÜ) Merkez Kütüphanesi’ne, çoğunluğu göç ve mübadele konusunda olmak üzere önemli sayıda eser kazandırıldı.

Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne, 1868 yılında kurulan Kızılay’ın kurum arşivinde yer alan 24 adet basılı eser kazandırıldı. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin’in girişimleriyle Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde yerini alan ve her biri kaynak niteliğindeki eserler, kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Kısa sürede kütüphane kullanıcıları ve okurlarla buluşan arşivde çoğunlukla mübadele ve göç konusunda yazılmış eserler yer alıyor. Balkan Savaşları ve Kurtuluş Savaşı sırasında Kızılay’ın yapmış olduğu faaliyetleri içeren kitapların da yer aldığı arşiv, elektronik ortamda da erişime açık halde bulunuyor.

Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde, 150 bine yakın basılı kitap yer aldığını ifade eden Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin, kütüphane koleksiyonlarını daha zengin hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayarak “Öğrenci ve araştırmacılar ile vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren kütüphanemize, Türk Kızılay’ının destekleri ile önemli bir arşiv daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kütüphanemizde, Edirne Kitaplığı başta olmak üzere Balkan Kitaplığı, Tıp Kitaplığı ve Güngör-Güner Rıfat Arıbal ile Prof. M. Tayyip Gökbilgin kitaplığı gibi pek çok özel koleksiyon yer alıyor. Kütüphanemiz, her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. İsteğimize kayıtsız kalmayarak koleksiyonumuzun zenginleşmesine katkı sunan Türk Kızılay’ına teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.