DOLAR 32,3437 0.18%
EURO 35,1730 -0.04%
ALTIN 2.245,180,09
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2117549-3,88%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türk Mutfağı Haftası Keşan Etkinlikleri sona erdi

Türk Mutfağı Haftası Keşan Etkinlikleri sona erdi

ABONE OL
26 Mayıs 2023 16:05
Türk Mutfağı Haftası Keşan Etkinlikleri sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; “Lezzetlerimizi geleceğe taşımamız lazım”dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Edirne Valiliği’nin destekleriyle, Keşan Belediyesi, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi ve Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen Keşan etkinlileri kapsamında yapılan “Yöresel Ürünler Satış ve Tadım Günü” ve yöresel yemek yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Şehitlik Parkı önünde saat 10.00 sıralarında başlayan tadım günü ve ödül törenine; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve yönetim kurulu üyeleri, Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eylem Tanrıveri ve Tekkoop Başkanı Ayşe Saz ile vatandaşlar katıldı.

Program; Keşan Belediye Sanat Merkezi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerini sahnelemesiyle başladı.

“UNUTULMUŞ LEZZETLERİMİZİN YARIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Programda konuşan Helvacıoğlu, “Türk Mutfağı Haftası”nın geçtiğimiz yıl kutlanmaya başladığını belirterek, “Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerini Keşan’da ilk kez gerçekleştiriyoruz. Keşan’ın birlik ve beraberliğini gösteren bir çalışmayı ortaya koyduk. İnşallah önümüzdeki yıl daha geniş zamanlara yayacağız. Unutulmuş lezzetlerimizin yarışmasını gerçekleştirdik. Balkan kültürünü, Rumeli kültürünü yemeklerde gördük. Yarışmada jüri üyelerimiz zorlandı. Yarışmaya katılan herkes gönüllerimizin birincisi. Dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. Meydan çalışmamız, sokak iyileştirmelerimiz bitince bu tip etkinliklerimizi her sokakta yapmak için çaba sarf edeceğiz. Lezzetlerimizi geleceğe taşımamız lazım, unutturmamız lazım. Yemek kültürü artık gelişti. Gaziantep’e baklava almaya gidiyorsak, Bursa’ya İskender yemeğe gidiyorsak, Edirne’ye ciğer yemeğe gidiyorsak bir yemek kültürü oluştu demektir. Bizim de Keşan’da Satır Etimizle, İpsala Pirincimizle, Korudağ balımızla, Siğilli Baymamızla, Boşnak, Pomak, Rumeli ve Balkan kültürüyle yapılan yemeklerimiz için seferber olmalıyız. Gastronomi turizmi dünyada da Türkiye’de de gelişiyor. Güzel Keşan’ımızı geliştirirken, gelen misafirlerimizin hem karnını doyuralım hem de ekonomiye destek olalım.”

“KEŞAN’IN MARİFETLİ ELLERİ ÇOK LEZZETLİ ÜRÜNLER ORTAYA ÇIKARMIŞLAR”

Daha sonra konuşan Aksal ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Hanımefendi Emine Erdoğan’ın destekleriyle Türk mutfağının tanıtımını yapıyoruz. Bugünde Keşan’dayız. Keşan’ın marifetli elleri çok lezzetli ürünler ortaya çıkarmışlar. Katılan herkesi tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Yöresel ürünler yarışmasında; yemek kategorisinde Hüsniye Köle (Boşnak Böreği) 1’inci, Şule Korkmaz (Tavuklu Mantı) 2’inci, Emine Kurt (Yenimuhacir Keşkeği) 3’üncü, tatlı kategorisinde Ahmet Çakır (İrmik Helvası) 1’inci, Fatma Filiz Bayındır (Susamlı Baklava) 2’inci, Emel Kaymaz (Peynir Tatlısı) 3’üncü olurken, derece girenlere ödül verildi.

Öte yandan yarışmaya katılan tüm vatandaşlara kültür turu hediye edilirken, el işi sergileri de gün boyu hizmet verdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.