DOLAR 32,5390 -0.04%
EURO 34,9273 0.08%
ALTIN 2.436,450,27
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21778680,66%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türkiye’de kurtama çalışmalarına katılan Kosovalı askerlere nişan verildi

Türkiye’de kurtama çalışmalarına katılan Kosovalı askerlere nişan verildi

ABONE OL
21 Şubat 2023 16:34
Türkiye’de kurtama çalışmalarına katılan Kosovalı askerlere nişan verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye’deki deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Kosova ordu mensuplarına nişanlar verdi.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Osmani, Kosova ordusu olarak bilinen Kosova Güvenlik Gücü (FSK) mensuplarının  aileleri ve her iki ülkenin büyükelçilerinin de hazır bulunduğu törende yaptığı konuşmada, FSK’nın sadece Kosova sınırlarını korumaya değil, devletlere yardım etmeye de hazır olduğunu kanıtladığını belirtti.

“Sadece ülkeyi korumaya değil, dost ülkelere de yardım etmeye hazır olan askerlerimiz arama kurtarma operasyonlarında yer alıyor, hayatta kalanları bulmak ve yaralılara yardım sağlamak için durmaksızın çalışıyor.” ifadelerini kullanan Osmani, Ordunun insani çabaları sadece halka yardım etmekle kalmamış, Kosova’nın  dostların yardımına koşma kapasitesini de ispatlamış olduğunu kaydetti.

Osmani, “Çalışmaları, ordunun yalnızca ulusumuzu dış tehditlere karşı koruyamayacağını, aynı zamanda dost uluslara destek sağlama konusunda kararlı olduğunu göstermiştir” dedi.

Törende hazır bulunan Türkiye’nin Priştine  Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı da yaptığı konuşmada,  ülkesinde meydana gelen deprem sonrası yardımları için Kosovalı yetkililere teşekkür ederek, “Halkımıza yapılan yardımlardan dolayı Kosova halkına minnettarız. Bu davranış, dostluğumuzun güçlü ve sağlam olduğunu gösteriyor, bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.