DOLAR 32,3227 0.21%
EURO 35,1464 0.03%
ALTIN 2.293,490,72
BIST 9.060,312,88%
BITCOIN 22895261,03%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye’de Laik ve Kamusal Eğitim” paneli düzenlenecek

“Türkiye’de Laik ve Kamusal Eğitim” paneli düzenlenecek

ABONE OL
17 Kasım 2022 11:16
“Türkiye’de Laik ve Kamusal Eğitim” paneli düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu tarafından “Türkiye’de Laik ve Kamusal Eğitim” paneli düzenlenecek.

Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu adına düzenlenecek olan panel hakkında açıklamada bulunan Benay Gürsel, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine uygun olarak oluşturulan ilk eğitim politikalarının bilimsellik ve laiklik kavramlarıyla yoğrulmuş çağdaş ortak aklın ürünü olduğunu belirterek, “Ancak 1980 darbesi ile başlayan radikal değişim, cumhuriyetin kuruluş ilkelerinin çiğnenmesine, özellikle son yirmi yıldır eğitimin amaç ve ilkelerini de yok sayan bir aşamaya gelmiştir” dedi.

Gürsel, “Ülkede eğitimin özelleştirmesinden, okul yıkımlarına, eğitimin medreseleşmesinden okulların kalitesine, laik ve kamusal eğitim talebimizden, ilimiz eğitimindeki başarının düşmesine kadar amaçlarımıza uygun birçok çalışmaya imza attık. Yoksullaşan halkımızın okulda çocuğuna su bile alamadığını görerek okullarda parasız su ve yemek verilmesine dair girişimlerde bulunduk. Bu çağrımız ses getirdi ve okullarımıza sebiller konmaya başlandı. Sesimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve ulusal basında karşılık buldu, gündem oldu. Gerektiğinde Milli Eğitim yetkililerine gidip derdimizi anlattık, gerektiğinde yerel idarelere giderek olmaması gerekenleri söyledik” dedi.

Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu olarak taleplerini daha geniş katılımlı birliktelikler ile yerellerde ve ülke çapında ses getirici çalışmalar üretmek olduğunu belirten Gürsel, “Cumhuriyeti, laikliği, kamusal eğitimi, çağdaşlığı, pozitif bilimsel eğitimi savunmak adına hepimiz bir şeyler yapabiliriz. Bu amaçlarla biz Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu olarak kentlilerimizi aydınlatma ve kentimizde ve ülkemizde eğitimin durumunu anlamaya çalışmak amacıyla uzmanların katıldığı konuşmacılar bir araya getirdik. Kentimizde ve ülkemizde bir ses olmak adına 27 Kasım Pazar günü bir panel düzenliyoruz. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda yapacağımız toplantıda; Birgün Gazetesi yazarı ve Eleştirel Pedagoji Dergisi Editörü Ünal Özmen; ‘Eğitimde kamusallık’, İlahiyatçı yazar ve eğitimci Cemil Kılıç; ‘Eğitimde Dinselleşme’, Eğitimci Feray Aytekin Aydoğan; ‘Eğitimde son yirmi yılda neler yaşandı’, Eğitim Sen Kurucu Başkanı ve CHP Milletvekili Yıldırım Kaya; ‘Laik kamusal eğitim mücadelesinde ne yapmalı’ alt başlıkları altında görüşlerini bizlerle paylaşacak, ülkemizde laik ve kamusal eğitimin geldiği durumu anlamaya çalışacağız. Bizlerin de aydınlanma, anlayamadığımız konuları sorabilme hakkımızın olduğu toplantıya başta velilerimiz ve eğitimcilerimiz olmak üzere yetkili idarecilerimizi ve halkımızı bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.