DOLAR 32,3401 0.18%
EURO 35,1224 -0.19%
ALTIN 2.238,10-0,23
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2052588-6,43%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’nde 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’nde 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

ABONE OL
20 Ağustos 2019 14:48
Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’nde 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki gerçekleştirdiği menfur terörist darbe girişiminin üçüncü yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni tertiplendi.

Törene Büyükelçi Ulusoy’un yanı sıra, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı, Ayrımcılığa Karşı Koruma Komisyonu Başkanı Ana Cumalieva gibi Bulgaristan makamlarıyla Azerbaycan ve Pakistan Büyükelçilikleri temsilcileri, Türk iş insanları ile vatandaş ve soydaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Büyükelçi Dr. UIusoy, “15 Temmuz terörist darbe girişiminin Türkiye’nin maruz kaldığı en kanlı terör saldırısıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, halkımızın kahramanca direnişi ve devletine sadık güvenlik güçlerimizin kararlı karşı harekâtı sayesinde başarısızlığa uğratıldı. Türk demokrasisine kahramanca sahip çıkarken yaşamlarını yitiren aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet duygularımızı sunuyoruz” dedi.

Türkiye’nin FETÖ ile diğer terör örgütleriyle olduğu gibi, Anayasası, ilgili kanunları ve uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde ve demokratik meşruiyet temelinde mücadele ettiğini belirten Büyükelçi Dr. Ulusoy, bu mücadelenin süreceğini, FETÖ’nün sadece Türkiye değil, faaliyet gösterdiği bütün ülkeler için tehdit arz ettiğini, bu çerçevede, genç dimağları zehirleyen FETÖ iltisaklı okulların en büyük tehlikelerden birisini teşkil ettiğini vurguladı; dost, komşu ve NATO müttefiki Bulgaristan’ın FETÖ ile mücadelede verdiği destek için teşekkür etti.

Başmüftü Mustafa Hacı’nın, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bütün şehitler için dua ettiği törende, ayrıca, Büyükelçiliğin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında tertiplediği “15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de aralarında THY bileti de olan çeşitli ödüller takdim edildi.

Törenin sonunda Büyükelçi Ulusoy, konuklarıyla birlikte, 15 Temmuz şehitleri anısına Büyükelçilik Resmi Konutu bahçesine dikilen gülfidanına can suyu verdi.

 

www.kircaalihaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.