DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23015272,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye’ye karşı teyakkuzda olun”

“Türkiye’ye karşı teyakkuzda olun”

ABONE OL
25 Aralık 2020 11:00
“Türkiye’ye karşı teyakkuzda olun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://milletgazetesi.gr’de yer alan haber de, Gerçekleştirilen ziyarette adalardaki gözetim kuleleri ve askeri birlikleri ziyaret etti. Floros’un ziyareti sırasında üst düzey askeri yetkililerin bulunduğu açıklandı. Bulamaç Adası Belediye Başkanı Evangelos Kottoros tarafından karşılanan Floros ayrıca Psara, Panagia ve Eşek Adası’nda (Agathonisi) bulunan gözetim karakollarını ziyaret etti.

Floros’un ziyareti sırasında Doğu Akdeniz ve Ege’de devam eden Türk provokasyonlarıyla başarılı bir şekilde başa çıkmak için askeri birlikleri övdüğü ve sürekli olarak tetikte ve teyakkuzda olma talimatı verdiği açıklandı. Floros Türkiye’ye yakın adalarda olan askeri birliklere yeni askeri personel ve silah gücü ilave edileceğini adalardaki birliklerin güçlendirileceğini söylediği belirtildi.

BATI TRAKYA ZİYARETİ

Genelkurmay Başkanı Korgeneral Konstandinos Floros, Salı günü de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yaşadığı İskeçe ve Evros’u ziyaret etti.

Floros, İskeçe Kayalar’daki (Petrohori) Zırhlı Tugayı, İskeçe’deki Dördüncü Kolordu Komutanlığını, Dedeağaç’taki Zırhlı Tugayı, Evros Provatona bölgesindeki 7. Mekanize Tugayı, Dimetoka’daki Mekanize Piyade Tümeni ile Evros bölgesindeki bazı karakol ve birlikleri ziyaret etti.

Floros ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, silahlı kuvvetler personelini Türk tahriklerine karşı gösterdiği performanstan dolayı tebrik etti. Şubat’tan beri Evros bölgesine yönelik göçmen dalgasının da başarılı bir şekilde önlendiğine vurgulayan Floros, Doğu Akdeniz bölgesindeki olaylar sırasında personelin yüksek hazırlık seviyesine değindi ve bunun devam etmesi gerektiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın silahlanma, modernizasyon ve imkanlarının arttırılmasına yönelik çalışmalara da değinen Floros, toplam 2600 paralı asker ve personel alımı için yıl sonuna kadar gerekli ilanın yapılacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.