DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20689874,75%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türkoğlu’dan dayanışma vurgusu

Türkoğlu’dan dayanışma vurgusu

ABONE OL
28 Nisan 2023 09:55
Türkoğlu’dan dayanışma vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Veteriner Hekimler Günü sebebiyle Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, meslektaşlarının gününü kutladı. 2023 farkındalık teması olarak ‘adalet, eşitlik ve kapsayıcılığı’ konu olarak ele aldıklarını belirten Türkoğlu, oda yönetimi olarak görev süreleri boyunca Trakya başta olmak üzere tüm meslektaşlarının birlik ve beraberliğinin zedelenmemesi ve kenetlenmenin artarak devam etmesi için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi.

“2023 YILI TEMASI ADALET, EŞİTLİK VE KAPSAYICILIĞI”

Polat Türkoğlu,  “Bugün, tüm Dünyada veteriner hekimlik mesleğini teşvik etmek, hayvan ve insan refahını, çevreyi, gıda güvenliğini, hayvan taşıma ve karantina uygulamalarını iyileştirmek maksadıyla Dünya Veteriner Hekimler Birliği ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü tarafından farkındalık yapmayı amaç edinen ve 2001 yılından bu yana her yılın Nisan ayının son cumartesi günü farklı bir tema çerçevesinde kutlanmaktadır. Meslek örgütlerimiz 2023 yılı teması olarak “adalet, eşitlik ve kapsayıcılığı “konu olarak ele almıştır. Farklılıkların olduğu bir dünyada çeşitlilik ve eşitlik politikaları yoluyla engelleri kaldırmak, kapsayıcılığı geliştirmek özel bir odaklanmayı gerektirir. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık teşvik edildiğinde ve uygulandığında tüm veteriner hekimlerin refahı artacaktır. Irk, cinsiyet, yaş, dil, din veya çalıştığımız sektör farklılıkları veteriner hekimlerin gücünü arttırıcı unsurlardır. Bireysel hiçbir özelliğimiz veteriner hekimlik konusunda belirleyici bir unsur değildir. Ülkelere göre ilaçların elde edilebilirliği dahi değişebilir, odaklandığımız ve giderebildiğimiz sorunlar bizim saç rengimizden, dış görünüşümüzden, dini inancımızdan bağımsızdır, veteriner hekimlik kişiliklerimizden bağımsız olarak üstlendiğimiz, bir meslekten öte bizler için bir yaşam tarzıdır. Mesleki birlikteliğimizin öneminin anlaşılmasının tarihinden de biraz bahsetmek gerekir. 1863 yılında Edinburgh Koleji’nden John Gamgee, daha sonraları ilk Uluslararası Veteriner Hekimlik Kongresi olarak kabul edilen toplantıya Avrupa’daki veteriner hekimleri davet etti. Devam eden süreçteki kongreler zincirinde 1959 yılına gelindiğinde Madrid de yapılan kongrede Dünya Veteriner Hekimler Birliği kuruldu. Birliğin misyonu hayvan sağlığı ve refahının yanı sıra çevre ve halk sağlığına odaklanmaktır. Bugün, özelinde veteriner hekimlerin önemi konusunda halkı bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Dünya Veteriner Hekimler Günü paydaşlarını bir araya getiren, mesleğe olan bağlılıklarını ve tutkularını kutlayan çok önemli bir etkinliktir. Bildiğiniz üzere hepimizi derinden etkileyen, ülkemizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. Birçok meslektaşımızı, öğrencilerimizi ve ailelerini maalesef kaybettik. Tüm meslek camiamıza ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaşanan depremin üzerimizdeki etkilerini azaltmak adına tüm meslektaşlarımızla dayanışma içinde birlik olmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Dünya Veteriner Hekimler Birliği yine meslektaşlarımızın yanında olmak adına Türkiye ve Suriye’de yaraları sarabilmek adına yardım kampanyası başlattı. Biz veteriner hekimler olarak toplumun felaket anlarında sahalarda olmamızın ne kadar önemli olduğunu ne yazık ki depremle bir kez daha gördük” dedi

“UNUTULMAMALIDIR Kİ İNSAN VE HAYVAN SAĞLIĞININ TEMEL YAPI TAŞI VETERİNER HEKİMLERDİR”

Veteriner hekimlerin birlik ve beraberliği için çalışacaklarını kaydeden Türkoğlu “Bu yıl yönetim kurulu olarak Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü dayanışma, uzun süredir yaşanan hak kayıplarımızın geri alınması, mesleğimizi kamuoyunda görünür kılmak ve veteriner hekimlerimizin duyulmak istenmeyen sesini haykırmak için değerlendirmek istedik. Bu bağlamda göreve geldiğimiz günden itibaren Trakya’nın her bir köşesindeki meslektaşlarımızın katılımlarıyla birlik ve beraberliğimizi arttırmak adına üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Birleşmenin önemini en başından beri göz önünde bulundurarak, kamu, özel sektör, klinisyen hekimlerin bir arada olduğu organizasyonlar tertip edip, meslektaşlarımızın sorunlarını dinledik. Gördük ki Trakya başta olmak üzere ülkemizin her köşesindeki veteriner hekimler bu zincirin vazgeçilmez unsurlarıdır. Biz oda yönetimi olarak görev süremiz boyunca bu birliğin zedelenmemesi ve kenetlenmenin artarak devam etmesi için var gücümüzle çalışacağız. Yaptığımız temaslar sonucunda gerek kamu otoriteleri gerekse yerel yönetimler nezdinde veteriner hekimlerin varlıklarını hatırlattık. Bölgemizde yapılan etkinliklerin takipçisi ve katılımcısı olduk. Bölgemizdeki büyükbaş hayvancılığın domino taşlarından olan İl Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz ile koordineli çalışarak yeni projelerin temelinin atılmasına katkıda bulunduk. Unutulmamalıdır ki insan ve hayvan sağlığının temel yapı taşı veteriner hekimlerdir. Geçtiğimiz süreç göstermiştir ki Covid-19 salgınından çıkış kapımız ve malumunuz şap hastalığından kurtuluş anahtarımız olan aşılar yine veteriner hekim meslektaşlarımız tarafından üretilmiştir. İnsan sağlığının vazgeçilmez bir parçası, gıda zincirinin önemli bir halkası olan mezbahalarda görev yapan meslektaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz. Bu arada Yozgat ilimizde mezbahada görev yaparken 2022 yılında kaybettiğimiz meslek şehidimiz Volkan Lale’yi bir kez daha rahmetle anmak istiyoruz. Ülkemizin geleceği ve gelecek nesillerimizin sağlıklı büyümesi için emek veren tüm meslektaşlarımızın çabaları için şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler salgın hastalıklar daha başlamadan aldığımız eğitim gereği koruyucu hekimlik uygulamaları neticesinde müdahale eden, çıkan her türlü hastalığın kontrol altına alınmasında fedakârca çalışan ve insan sağlığına hiçbir karşılık beklemeden hizmet eden kutsal bir mesleğin mensuplarıyız. Dünyanın her tarafında sağlık mensubu olarak kabul edilen veteriner sağlık çalışanlarının sağlık meslek mensubu olarak kabul edilmesi temennimizle tüm meslektaşlarımızın Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutluyoruz.” diyerek noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.