DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20758961,97%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRSAB Trakya BTK’dan Prizren gezisi

TÜRSAB Trakya BTK’dan Prizren gezisi

ABONE OL
8 Mart 2023 11:22
TÜRSAB Trakya BTK’dan Prizren gezisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Trakya Bölge Temsil Kurulu tarafından Prizren Kosova info gezisi düzenlendi. Prizren Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen gezi programı kapsamında; Trakya bölgesinde faaliyet gösteren acentacılar, Prizren şehrindeki tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret ederek, bilgi sahibi oldu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Trakya Bölge Temsil Kurulu tarafından Kosova’nın Prizren şehrine info gezisi düzenlendi. Trakya Bölgesindeki 30 acenta sahibinin katılımıyla Prizren Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen program; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Trakya Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Üyelerinin, Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj’ı makamında ziyaret etmesiyle başladı.

Sonrasında Prizren Belediyesi Meclis Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Prizren Belediye Başkanı Shakir Totaj, Prizren Belediyesi olarak turizm konusundaki her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

TÜRSAB Trakya BTK Başkanı Egemen Aydın da, ev sahipliği için Prizren Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Bush, Kosova ve Prizren hakkında katılımcılara sunum yaptıktan sonra bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Prizren şehrinde faaliyet gösteren meslek edindirme kursu ziyaret edildi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alındı. İlk gün programı çeşitli görüşmeler ve Türkiye Cumhuriyeti Prizren Konsolosluğunun ziyaret edilmesinin ardından son buldu.

İkinci gün programında ise katılımcılar Prizren Kalesi’ne çıkarak, şehrin tamamının görülebildiği kale hakkında bilgiler aldı.

Burada konuşan TÜRSAB Trakya BTK Başkanı Egemen Aydın, gerçekleştirilen info gezisinin ardından Prizren’in turizm acentaları tarafından daha fazla tercih edileceğine inandığını ifade etti.

Sonrasında Maraş semti, Kosova’daki tek Türk belediye olan Mamuşa Belediyesi ve kayak merkezi ziyaret edilerek, turizm konusunda detaylı bilgiler alındı.

Pazar günü ise Sultan 1. Murad’ın savaşta yaşamını yitirmesinin ardından iç organlarının gömüldüğü yerde bulunan 1. Murad Türbesi ziyaret edildi ve info gezisi sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.