DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9777 -0.28%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.129,930,55%
BITCOIN 22769010,24%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tusk, Borisov’u desteklediğini açıkladı

Tusk, Borisov’u desteklediğini açıkladı

ABONE OL
4 Ekim 2020 16:55
Tusk, Borisov’u desteklediğini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://www.kircaalihaber.com’da yar alan haber de;Borisov’un, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, her ikisi de Bulgaristan hükümetinin hem ülke için hem de Batı Balkan ülkelerinin Avrupa entegrasyonu için önemli başarılar elde ettiğine inandığını vurguladı. Başbakan, bu politikaların Bulgaristan’ın sürdürülebilir kalkınmasını garanti edebileceğini belirtti.

Tusk’un, Borisov’a olağan Parlamento seçimlerinin her yurttaşın fikirlerini ifade etme yolu olduğunu söyledi. Tusk’un ifadesine göre, Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar (GERB) gibi sistemli parti mensupları, ülkelerini krizden çıkarmak için gerekli kapasite, deneyim ve zekaya sahip. İkili, koronavirüsün AB ekonomileri üzerindeki etkilerini azaltmak için kurtarma paketi teklifi hakkında da yorum yaptı. Borisov, Avrupa Halk Partisi’nin AB’nin kurtarma planının hazırlığına büyük katkı sağladığını söyledi.
Tusk ve Borisov, Avrupa Komisyonunun (AK) ilk kez hazırladığı AB Hukukun Üstünlüğü Raporunu da görüştüler. Borisov, “Rapor tarafsız ve ülkemizin yolsuzlukla mücadele çabalarını yansıtıyor. Bulgaristan, Venedik Komisyonu (Avrupa Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu) ve AK’nin yargı reformu konusunda tüm tavsiyelerini uygulayacak” diye belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.